Кой е по-виновен – агресивният клиент или биячът, ослепил нахалника с удар в лицето?

На съд заради нанесена средна телесна повреда отива мъж, извикан да прекрати нахалното поведение на агресивен клиент на нощно заведение в Габрово.

[ad id=“225664″]
В ранните часове на 30.12.2017 г. пострадалият Н. А. бил в клуб „Ъндърграунд“ и многократно смущавал спокойствието на другите клиенти на заведението. Около 4 часа той се приближил до компания младежи и започнал да прави проблеми, като при възникнал спор ударил едното момиче с юмрук в лицето. Момичето се разплакало и заедно с нейните приятели напуснали заведението.

[ad id=“263680″]

Барманът на клуба разбрал за нанесения удар на момичето и решил, че повече не може да се справя сам с проблемния клиент и позвънил на обвиняемия П. Н. и на още един мъж, с когото имали уговорка при конфликтни ситуации в клуба, да му оказват съдействие. Двамата мъже пристигнали в заведението, отишли до проблемния клиент, след което П. Н. му нанесъл с юмрук тежки удари в областта на лицето. Н. А. се свлякъл на земята, след което мъжете го извели от заведението. Пострадалият си тръгнал, но вследствие на ударите получил увреждания на очната ябълка на лявото око, довели до постоянна слепота с лявото око.

Сега предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


image0 (9K)