Кои са убийците на мъжа във влака край Вакарел

От МВР разкриха подробности за извършеното убийство тази сутрин във влака край Вакарел, където 50-годишен мъж беше намушкан с нож и по пътя за болницата почина.

Eвентуалните извършители на убийството са задържани. Това са мъж и жена, съобщи на извънреден брифинг директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов.

„Мъжът е на 38 години и е криминално проявен. Жената е на 47 години и също е криминално проявена. И двамата са от Ихтиман и са пътували за София. Задържани са в село Вакарел, като са се опитвали да избягат“, посочи ст. комисар Николай Спасов.

Той обясни, че сигналът за инцидента е получен от началника на жп гарата във Вакарел. „Оказана е незабавна помощ на пострадалия. На път за болницата в София мъжът е починал“, каза още ст. комисар Спасов.

„Оръжието е намерено, евентуалните извършители са се опитали да го скрият”, каза още Спасов.

„Инцидентът е станал вътре във влака, доколкото разбирам от колегите, е в купето. Това, което се знае до момента, е, че е възникнала свада“, обясни той и допълни, че няма данни починалият мъж да е криминално проявен.

„Предвид това, че по случая е образувано досъдебно производство, в момента се извършват множество действия за доказване на целия механизъм на престъплението, а също така и авторството му“, посочи ст. комисар Спасов, цитиран от Фокус.

„Искам да помоля всички пътници във влака, които не са установени от полицията и имат данни за това тежко престъпление, да се свържат с най-близкото подразделение на МВР или на телефон 112, за да дадат допълнителни сведения“, призова той.

„Най-вероятно в късния следобед ще дадем повече данни за механизма и авторството на извършеното престъпление“, каза още директорът на ОДМВР- София.


image0 (9K)