Кои са победителите в ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” – Стара Загора ‘2019

Областният управител Гергана Микова връчи днес наградите на победителите от областния етап на 17-ото ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” – Стара Загора ‘2019.


Девет отбора от общините Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Гълъбово, Гурково, Мъглиж, Николаево и Опан премериха сили, като демонстрираха практически и теоретически знания и умения за действия при земетресение, наводнение, пожар, химическа авария и оказване на първа долекарска помощ. Инициативата е част от националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Организатор на проявата е РД ПБЗН, съвместно с регионалните структури на БЧК. На награждаването присъстваха и зам. областните управители Петя Чакърова и Димитър Драчев.
Първото място в оспорваната надпревара грабна отборът на старозагорското Шесто основно училище „Св. Никола“. Децата събраха общо 159 точки от теоретичния и практическия кръг на състезанието. След тях се нареди отборът на училището от с. Опан със 142 точки, а бронзовите медали взеха учениците от Раднево. Децата получиха грамоти и предметни награди.
Отборът на Шесто основно училище ще представи Стара Загора на националното състезание, което ще се проведе в края на юни.


image0 (9K)