Кои са най-щедрите зодии?

Някои от нас са готови да свалят и последната риза от гърба си за ближния, а друг… Кой е щедър, а кой е стиснат? Астрологията знае отговора.

[ad id=“225664″]

И сега ще си изясним от кой зодиакален знак може да се очаква щедрост, а кои други знаци ще трябва да ги приемаме такива, каквито са, и да ги обичаме не за подаръците, които ни правят, а за други, не по-малко ценни качества.

За „чисти“ знаци се смятат хората, родени от 1-во до 17-то число на месеца, а останалите имат черти от следващия или предишния знак.

За да не бъда голословна, ще дам пример: чистият Козирог е скъперник, следващият след него Водолей е щедър, а хората, родени на границата между тези два знака, се хвърлят от едната крайност до другата, от разточителност и пилеене до състояние, когато и „плюнката си пазят“.

[ad id=“263680″]

Така че не всичко е еднозначно в звездното царство.

Още един фактор, който не бива да се отхвърля, е реалното материално положение на представителите на отделните знаци – дори и най-щедрият знак става скъперник при незавидно финансово състояние.

Вярно е, че след време вродените качества взимат своето и човекът търси възможности отново да проявява щедрост – той просто не може по друг начин.

Овенът е щедър, но пресметлив, той никога няма да харчи пари просто ей-така, той винаги работи с перспектива, това той нарича „инвестиране в дружбата“ и „инвестиции в любовта“(семейството).

Ако чувства, че един или друг човек в бъдеще може да му бъде полезен, той е готов да даде всичко, което има.

Това се отнася както за представителите на противоположния пол, така и тези от неговия пол.

Ако мъжът Овен харчи пари за жена, значи той точно знае, че тя ще бъде с него дълго време в ролята на любима, или може да му бъде полезна като специалист-професионалист или просто като добър приятел.

[ad id=“236993″]

Той може също така да налива с бира или да черпи с разни вкусни неща приятеля, за когото разчита в бъдеще чрез него да спечели пари по един или друг начин.

Щом интересът пропадне, Овенът излиза от положение с обещания да позвъни, но да получиш вече нещо от него, практически става невъзможно.

Телците обожават, когато харчат пари за тях.

Те никога не се стесняват да си признаят, че нямат пари за ресторант или кино, или за подарък, но пък с удоволствие ще пият и ще се забавляват на чужда сметка.

Жени, пазете се, защото сред Телците има доста с характер на жиголо.

Впрочем, те с радост ще похарчат за вас лесни пари, които са получили без особени усилия – това е тяхната тактика: един-два пъти ще демонстрират своята готовност да плащат за вас, за да могат после без да страда съвестта им да използват вашата банкова карта.

[ad id=“218001″]

Не чакайте обаче от тях огромни букети и приятни нещица – Телците предпочитат да харчат своите пари така, че и те самите да получават от тях удоволствие.

Затова пък са готови винаги да помогнат, да защитят, да окажат протекция – това понякога балансира всичките им останали недостатъци. Между другото жените Телци са много по-щедри от мъжете от този знак.

Близнаците могат да бъдат и стиснати, и много щедри – всичко зависи от това колко народ ги гледа.

За да направят благоприятно впечатление на гостите, те могат да изпразнят хладилника до последното вкусно бурканче, до последното парченце скъпо мезе или с широк замах да напоят в бара всички с шампанско, да оставят огромен бакшиш, а после останали насаме с приятел, отивайки да пушат, да му откажат цигара.

По същия начин се държат мъжете Близнаци и с жените – в компания те ги засипват с подаръци, цветя и други щедри изненади, готови са да изсипят последните си пари от портфейла, за да изпратят своята дама с такси, а после когато са сами със спокойна съвест да я оставят да се прибере вкъщи с метрото или пеша, без ни най-малко притеснение, при това за довиждане могат да си поискат секс по пълна програма.

Раците са хора домашни, ориенитрани към уют и семейна сигурност, затова тяхната щедрост обхваща собственото им семейство, а за роднини, за предмети от обзавеждането, както и за приятелите и гаджета, които още не са станали част от семейството, те се стискат, предпочитайки да харчат парите си за истинските ценности.

Тяхната щедрост се проявява в младостта, когато те още просто не се замислят за материалното си благосъстояние. А вече пораснали и помъдрели,

[ad id=“225664″]

Раците с удоволствие ще купят нов диван или прахосмукачка, подреждайки дома си, правейки го по-комфортен, но няма да „чуят“ думите на жената до тях, че й се иска нов парфюм.

Диванът е потребност, парфюмът – глезотия.

Затова пък в дома му винаги е пълно с нова техника, хубави мебели, направен е качествен ремонт, често пъти има предмети на изкуството и антиквариат.

Като цяло да си жена на Рак е доста по-изгодно, отколкото да си само любовница. Въпреки че понякога е и скучничко. Нали парфюмът все едно е глезотия.

Смята се, че Лъвът е най-щедрият знак. Но това съвсем не е така.

Той обожава да харчи пари за своите близки и роднини, обожава да прави ефектни подаръци на роднини, приятели и гаджета, но за странични хора той няма да похарчи нито лев.

Безусловно, Лъвовете са способни да се бръкнат за малко познати хора или приятели, но само в случай, че им е скучно, а пръскането на пари е непременно условие за забавление и веселие.

Или в случай, когато раздават аванси, тоест инвестират пари в някакви потенциални услуги – един вид, по-лесно е да платиш, отколкото да молиш за услуга.

Те и милостиня дават също според настроението – плачещата цигулка в подлеза или жалните очи на кученце с табелка на шията – „нямам какво да ям“ ще ги трогне много по-силно, отколкото плачът на дете в ръцете на размъкната жена, макар че понякога им харесва да се чувстват милосърдни, и тогава могат да дадат пари и на професионалните просякини.

[ad id=“263680″]

Девите не хвърлят парите си на вятъра.

Там, където може да минат със скромен букет хризантеми и бутилка евтино вино, те няма да тормозят своето портмоне и да плащат скъпо и прескъпо.

Те, както и Раците, предпочитат солидни, скъпи подаръци, но изключително в свой интерес.

Те са щедри само към себе си. Или избират един-единствен човек, заради когото са готови да свалят от гърба си тази прословута последна риза.

Вярно е, че ако представителите на този знак имат парички, човек може да се опита да ги манипулира, измъквайки от тях наличните средства или карайки ги да правят подаръци.

Тогава това изнудване може да им излезе скъпо.

Затова пък Девите обожават да разказват за своите разходи – за хубава дреха, за лекарски преглед, за стоматолог, за вкусна храна, скъпи пътешествия или кола.

По този начин те повишават собствената си самооценка.

Девите, като цяло не са завистливи, но им импонира когато другите им завиждат. За тях това е показател, че са сполучили в живота си.

Везните са гостоприемни и винаги са готови да организират празник за приятелите си и за любимите, те с любов избират подаръци, без да се стискат и пазарят.

Главното е, подаръкът им да направи впечатление.

Често обаче Везните са щедри за чужда сметка – те без капка съвест ще вземат пари за подарък или купон от родителите си, от любовниците си или от съпруга.

Впрочем, на околните не им се полага да знаят откъде си купуваме …крушите.

За най-добри подаръци Везните смятат всичко, което украсява – козметика и аксесоари, картини, детайли от интериора и декорации.

Случва се обаче вкусът им да ги предаде и да се окаже, че най-ценното и красивото в техния подарък е опаковката. А те обожават още и да правят подаръци „в комбина“ – очевидно така им е изгодно, пък и винаги мгат да кажат, че не те са избирали подаръка.

[ad id=“236999″]

За Скорпионите щедростта е по-скоро възможност да покажат себе си, отколкото истинска потребност.

За тях е важно, околните да оценят техния доход, умението им да правят пари.

Но щом доходът им започне да пада, те се „сдухват“, спират да канят гости, сами не ходят по купони и на рождени дни, тъй като им се струва, че всички наоколо веднага ще разберат че нещо не е наред с финансите им.

И именно затова те жестоко преживяват намаляването на заплатата, смяната на работното място с по-малко изгодно – така им става по-трудно да поддържат мнението на околните за своето благополучие, а това вече е загуба на имидж.

Те се затварят в себе си и в своите проблеми до момента, когато отново изплуват и могат да демонстрират на приятели и любими – новия ремонт, смяната на гардероба или новата си кола.

Тогава и щедростта им се връща. Вярно е, че не винаги. Ако стресът от загубата на доходи е бил твърде голям, Скорпионът започва да трупа, да прави запаси, за да не се окаже отново в бедствено положение, и затова хич не му е до подаръци и цветя.

Стрелците са щедри към всички без да подбират, при това са щедри и в постъпките си, и в подаръците си.

И при това практически са безкористни.

Харесва им да покровителстват и да даряват, харесва им, когато техните жестове предизвикват щастлива усмивка.

Може би точно затова те са в топли отношения с парите – парите ги обичат, както се казва – „няма да обеднее ръката на даващия“.

Стрелците винаги ще нахранят гладния, ще дадат пари на нуждаещия се и никога няма да напомнят за своята щедрост.

[ad id=“225664″]

Те могат да изискват любов и дружба, но инкога няма да поискат да им бъдат възстановени разходите.

Мъжът Стрелец винаги помни за милите слабости на своята любима, затова няма да подмине красив букет или ефектна кутия с бонбони, както и порцеланова фигурка за колекцията на любимата.

Козирозите са откровени скъперници.

Както казваше някога един мой познат Козирог: „аз не съм алчен, аз съм къщовник“, но от това не ни става по-леко.

Козирозите са в състояние да отидат на рождения ден на любимата си с шоколад за левче, но затова пък ще направят страхотен подарък на шефа – положението задължава.

За представителите на този знак няма нищо по-важно от статуса, именно в него те са готови да инвестират пари, а приятелите, любимите и роднините, ще го преживеят.

Не си струва да се чака от тях шедри жестове. Дори, когато избират между подарък за 5 лева или за 6 лева, те ще изберат по-евтиния.

Като правило обаче Козирозите са облечени в скъп костюм, с хубав часовник на ръката, а вкъщи консумират изключително биопродукти, ръчно приготвени вкусотии и с охота разказват за това.

И не се срамуват да подчертават своята стиснатост, смятайки я едва ли не за своето най-важно качество.

Водолеите са щедри и открити.

Те са внимателни към желанията и потребностите на околните и за тях е важно не просто да похарчат пари за близък човек, но и да му поднесат именно онова, което не му достига в даден момент.

Водолеите не пропускат нито една дреболия, те помнят всички разговори за потребностите и предпочитанията, отивайки на гости те носят не тортата, която те самите обичат, а която обожава тяхната приятелка.

Купувайки подарък на любимите, Водолеите задължително ще изберат онази вещ, която те отдавна са заглеждали, за която са мечтали, а няма просто да се ограничат с безсмислен предмет.

[ad id=“237001″]

Вярно е, че ако в някакъв момент Водолеите нямат пари, ще бъде трудно да ги уговори човек за среща – те не са свикнали да ходят на гости с празни ръце или да отказват на хората, които обичат, и най-малките им капризи.

Рибите – с този знак всичко е сложно. Те могат да бъдат и умопомрачително щедри, но и също толкова стиснати.

Често пъти това зависи от настроението им.

И никога не можеш да отгатнеш кога в какво настроение ще бъдат – „ще ти подаря целия свят“ или „и на мен самия не ми стига“.

Макар че с подобно качество Рибите могат да се борят.

Работата е там, че те обичат конкретиката. С тях човек не бива да се стеснява, тоест, ако Рибите имат пари, охотно ще ви направят всякакъв подарък в рамките на разумното – трябва само да кажете на глас желанието си.

Например, ако преди рождения си ден кажете на Рибите, че е време да смените телефона си, то ще получите или мечтания модел телефон или пари в плик, при това толкова, колкото ви трябват.

А ако тактично мълчите, когато ви питат „какво да ти подаря“, или мънкате нещо неразбпано, то може съвсем реално да получите кутия бонбони и кухненски кърпи, тъй като в душата на всеки представител на този знак живее един дребен „вехтошар“, който във всяка една ситуация старателно си брои парите.

Затова пък Рибите никога не отказват на директна молба и са невероятно щедри по душа. Разбира се, към близките си.

С каквито и зодиакални знаци да ви сблъсква животът, помнете, че щедростта е нещо относително, и никой никога няма да бъде дълго време щедър едностранно.

Не бива през цялото време само да получаваш, да чакаш подаръци и прояви на внимание, без да даваш нещо в замяна.

И както сами разбирате, не става дума само за пари.

автор: Надежда Попова; източник: margaritta.dir.bg


image0 (9K)