Кои са най-опасните пътища в България?

126 са смъртоносните отсечки

126 са смъртоносни отсечки по българските пътища, където стават стотици катастрофи с десетки убити и ранени. Това показва справка на Пътна полиция, предоставена на Съюза на българските автомобилисти. Цифрите са за 2016 г., а новият списък за 2017-та ще бъде изготвен до 31 март тази година.

От СБА призоваха шофьорите да бъдат особено внимателни в пет пътни участъка в страната. Освен заради висока скорост и човешка грешка там има и други причини за катастрофи като, например, лоша пътна настилка и недобра маркировка. Става дума за:

АМ „Тракия“ в участъка на 66,300 км в посока София, където се образува аквапланинг.

АМ „Тракия“ в участъка от 165 км до 208 км в посока Бургас, както и огледално в посока София в активна лента, където е деформирана пътната настилка.

Пътя от Русе до Бяла, който е изключително натоварен и опасен.

АМ „Марица“ в участъка преди ГКПП Капитан Андреево. Там има преплитане на пътните потоци, изчакване на товарни автомобили в активна лента.

Кръгово кръстовище между обходен път на гр. Враца и пътя Враца-Оряхово, където движещите се по направление София –Видин и обратно, поради острия подход при навлизане в кръга, съчетано с лоши условия на видимост през тъмната част от денонощието катастрофират в кръга.

Нова телевизия


image0 (9K)