Кои са най-добрите амортисьори за автомобили

Амортисьорите са именно компонентите, които са част от механизма на окачването на автомобила и те отговарят за поемането на вибрациите, създавани от неравностите на пътното платно. Как да разберем, че са се повредили? Как да направим правилния избор и какви са предлаганите в момента видове? Какви оригинални авточасти като филтри, спирачни и запалителни системи, скоростни кутии и т.н. са достъпни в MaxCar.bg?

Как да си изберете амортисьори за вашия автомобил

Съществуват няколко етапа и условия, чрез които по-лесно ще се разграничите от различните разновидности, за които ще поговорим по-долу. Нека първо видим на какво да обърнем внимание при избора:

  • Съвместимост – уверете се, че купуваните от Вас амортисьори са съвместими с марката и модела на автомобила Ви;
  • Условия, в които шофирате – при шофиране офроуд или с висока скорост е редно да се насочите към газовите амортисьори. При градско, можете да се спрете и на маслените аналози;
  • Материал – най-основно използваният материал е алуминий или стомана, като първите са по-дълготрайният вариант.

Всички авточасти от MaxCar.bg са оригинални и маркови, с най-високо качество и достъпни цени. Това се отнася за предлаганите филтри, спирачни системи, части за окачването, системите за запалване, за скоростните кутии и т.н.

Какви видове има

Основно предлаганите авточасти от MaxCar.bg и амортисьорите са еднотръбни и двутръбни. В първия вид се използва работен флуид, във вид на хидравлично масло и газ, а при еднотръбните модели се използва само газ. Двутръбните се състоят от две тръби, като едната е външна и в нея е работният флуид, а върху втората е буталото, задвижващо течността. 

В онлайн магазина също ще откриете множество оригинални и качествени резервни части, като различни видове филтри, спирачни и запалителни системи, окачване, скоростни кутии и т.н.

Еднотръбните, както подсказва и името, се състои от една тръба пълна с газ и по едно разделително и работно бутало. Особеното при този тип е, че може да се монтира във всяко положение, без указване на негативни влияния върху работата. За всякакви качествени и оригинални авточасти от MaxCar.bg посетете ни онлайн още сега и тук ще откриете резервни части, като филтри, спирачни и запалителни системи, окачване, скоростни кутии и др.

Как да разберете кога са за смяна

Експертите съветват да проверявате амортисьорите си на 20 000 км пробег и задължителна смяна на 80 000 км. пробег. Ако по време на път забележите потропване, идващо от областта на гумите или неравномерно износване на грайфера, то това може да е симптом за повреда. За да направите най-правилната покупка, погледнете авточастите от MaxCar.bg. Тук ще откриете още различни видове филтри, спирачни и запалителни системи, части за окачване, скоростни кутии и др.