Кои получиха награди „Еми“?

Американската телевизионна академия реши нейните награди да не предлагат никакви изненади. На 68-ата  церемония, както е видно,  отличия са получили тези, които заслужават. Така победителите в две основни категории, за най-добър драматичен и комедиен сериал, излизат на сцената за втора поредна година в един ред.

Най-добрата драма отново стана фантастичната сага на канал HBO «Игра на тронове“, която е получила 12 „Еми“.
Преди седмица, „Игра на тронове“ се превърна  лидер в така наречената творческа „Еми“ (Creative Arts Emmys) и получи девет награди. Наградите са дадени за   костюми, историческа фентъзи поредица, визуални ефекти и каскади. На главната церемония на шоуто е с три победи,  с изключение на драмата. Получено е отличие за най- добър режисьор и сценарий (и двете – за девети епизод на шестия „Битката на копелетата“). „Игра на тронове“ получи 23 номинации за „Еми“.

Сред най-добрите комедии отново се нареди „Вицепрезидентът“ – политическа сатира с Джулия Луис-Драйфус в главната роля.

Победата на „Вицепрезидентът“ е в знак на почит към предстоящите избори за президент на САЩ. Филмът е оставил своя отпечатък върху цялата церемония. Много, от победителите в 68-ата „Еми“, не крият политическите си предпочитания.

Безспорен лидер, по брой на спечелени награди, е мини-сериалът «An American Crime“- първи сезон, който беше посветен на каузата на О.Джей Симпсън. Всички си спомниха за обвиненият в убийство футболист и актьор.

„Народът срещу О. Джей Симпсън“ е най-добрият сред мини-сериите и  е  спечелил три действащи номинации: Кортни Б. Ванс за най-добър актьор в категорията, Сара Полсън – най-добра актриса, К. Браун – най-добър поддържащ актьор.

Най-добър комедиен актьор, за втора поредна година, е Джефри Тамбор в „Очевидно е“.

Рами Малек е спечелил наградата за най-добър актьор в драматичния сериал „Г-н Робот“, канал USA Network, Татяна Мейслън – за най-добра драматична актриса в сериала на Би Би Си „Dark Child“. Британската актриса Маги Смит е с трета „Еми“-  за ролята на Вайълет Кроули в историческия канал на PBS „Downton Abbey“.

Връчени са били награди на тези, които ги заслужават –  доказали се предавания като „Игра на тронове“ и „Шерлок“, и амбициозни нови елементи- „Американска криминална история .“ В допълнение,  телепремията отдавна се е справила с“ болестта“, с която се бори  „Оскар“. Не са били показани предпочитания към белите актьори. Не е било отделено специално внимание на расизмът в приветственото слово, което да акцентира върху този проблем.  Kimmel правилно се пошегува: „Еми“ е толкова разнообразна и всеки казва, че „Оскар“ е най-добрият и приятел. Но как American kinoakademiki се справят с проблемите този път, ние ще разберем много скоро. Номинираните за „Оскар“ ще бъдат обявени в рамките на няколко месеца.

ПРЕВОД: ЗАРАТА


image0 (9K)