Кога сърцето страда повече: при несподелената любов или при инфаркт

Учени от Шотландския университет изследваха 37 души, някои от които с „разбити“ от любов сърца, а други със сърдечни заболявания от различна степен.

[ad id=“255238″]

Те извършвали редовни ултразвукови и магнитни резонансни сканирания на сърцата си в продължение на две години, пише Daily Mail.

Резултатите от изследванията бяха обявени по време на среща на Асоциацията за научни изследвания в Анахайм, Калифорния. Учените са представили доказателства, че сърдечната слабост, наблюдавана при сърдечен пристъп, и отслабването на сърцето поради мъка от несподелена любов, са идентични.

[ad id=“225664″]

Изследователите отбелязват също, че жените са по-податливи на подобни проблеми от мъжете. Основният симптом е силна слабост при физическите упражнения. Но учените все още не могат да разберат защо сърцата на някои хора силно отслабват поради проблеми в отношенията, докато други живеят с любовни трудности по-лесно.

[ad id=“236993″]

Изследователите стигат до извода, че хората, които имат сърдечни проблеми заради любовни драми, трябва стриктно да ходят при специалистите и да приемат лекарства, подобни на тези, приемани при инфаркт.

източник: БЛИЦ


image0 (9K)