Кога настъпва „сексуален разцвет“

Учени са установили, оптималната възраст, на която хората достигат „сексуален разцвет.“ Оказа се, че мъжете и жените навлизат в най-приятен сексуален контакт, когато станат на 33 години.

[ad id=“225664″]

Според проучването, участниците под 40-годишна възраст са уверени, че най-добрият секс в живота им е на 26 години за жени и 32 години за мъжете. В този случай, по-възрастните казват, че най-приятната интимна възраст е на 46 години. Подобни резултати са изненадали  много учени.

Станало ясно, че с възрастта хората стават все по освободени в леглото. Тяхната сексуалност нараства всяка година, започват да купуват секс играчки, проявяват  стремеж за разнообразие в личния живот, отколкото по-младите хора.

[ad id=“263680″]

Експерт в тази област подчертава, че точната възраст на „сексуален разцвет“ не може да се определи точно, но при мъжете обикновено се случва на 33 години. Това не означава, че сексуалната активност след това намалява. Просто 33 години е  период, когато човек е физически  здрав, хормоните му са стабилни, а в същото време се изгражда и  сексуално. Според него на тази възраст мъжете вече имат достатъчно опит и знаят какво искат от партньора.

Разцвета при жената започва няколко години по-късно – средната продължителност на достигане на полов връх е 34-35 години. Трябва да се отбележи, че жените, които са раждали сексуалните усещания са по-високи, отколкото, които не са раждали.

[ad id=“218001″]

Британски учени са открили ползата от секс за хора над 50 години. Оказва се, че плътските удоволствия на тази възраст може да запази паметта им.

По-възрастните мъже и жени, които водят редовен полов живот имат по-добро когнитивно функциониране, отколкото тези, които отказват да правят секс, или го правят рядко.

Преведено:zarata.info

[ad id=“236993″]


image0 (9K)