Когато загубите вярата в себе си – има изход

Когато ви е толкова трудно, че сякаш искате да се откажете от себе си, тези 22 съвета ще ви помогнат.

1. Заслужавате да усещате същата любов, която давате. Достойни сте да бъдете обичани, не го забравяйте.

2. Не всички положителни промени се усещат като такива в началото. Вярвайте на сърцето си и посоката, в която ви води.

3. Вярвайте, че все още имате време. Имате време, за да станете най-добрата версия на себе си и да постигнете всичките си цели. Имате време, за да се влюбите в човек, който да ви обича по начина, по който заслужавате. Имате време, за да осъзнаете какво искате да правите с живота си.

4. Нормално е, ако днес не можете да се справите с всичко. Много неща се случват и е напълно естествено да сте уморени, разсеяни… Правете това, което можете. Утре е нов ден.

5. Не позволявайте на никого да ви казва, че не сте достатъчно добри. Когато ви дойде в повече, просто поемете дълбоко въздух и осъзнайте кои сте и колко способни сте всъщност.

6. Вие сте причината някой да вярва в добротaта на хората, че съществуват истински хора. Благодарете си, че сте това, което сте.

7. Заслужавате любовта, която търсите. И тя ще ви намери. Бъдете търпели и не губете надежда.

8. Дишайте… Когато ви е толкова трудно да се фокусирате върху нещо, когато умът ви е неспокоен, дишайте дълбоко. Скоро ще усетите вътрешен мир.

9. Нещата винаги приключват добре. Казвайте си това, когато се чувствате зле и сте обезверени. Дори да не го вярвате, повтаряйте си го.

10. Вие сте там, където трябва да бъдете. Не изоставате. Ще стигнете там, където желаете.

11. Това, което в момента няма смисъл, ще придобие някой ден, ако е писано. Няма как да разбираме всичко, но в повечето случаи ни се дава знанието, когато наистина имаме нужда от него.

12. Можете да се справите с повече, отколкото очаквате. Трябва да вярвате в себе си. Вижте колко далеч сте стигнали и колко много сте научили.

13. Не трябва постоянно да се извинявате. Много хора го правят прекалено често и за всяко малко нещо. Може да ви отнеме време да разберете кога трябва и кога не.

14. Най-доброто от вас е достатъчно, независимо как изглежда. Трябва да се гордеете със себе си, че сте опитали всичко възможно.

15. Можете, трябва и ще продължите. Това е вашият път.

16. Въпреки че някои хора не са останали в живота ви, може би те са ви променили/обогатили по някакъв начин и това е важно да се помни.

17. Не бъдете прекалено строги към себе си. Забавете темпото. Начинът, по който говорите на себе си, рефлектира върху всичко. Умът ви не е срещу вас.

18. Ако имате нужда от помощ, потърсете я. Толкова много хора ги е грижа за вас. Ще има някой, който ще държи ръката ви, докато се лекувате. Ще има някой, който ще ви изслуша и ще направи всичко по силите си, за да ви накара да се почувствате по добре.

19. Не прикривайте тъгата и болката си. Всяка емоция е част от вас. Ако някой ви нарани, кажете му го. Бъдете честни. Ако криете чувствата си, това само влошава нещата.

20. Никога не се извинявайте, че се поставяте на първо място. Трябва да се погрижите за себе си и след това за някой друг.

21. Много по-силни сте, отколкото смятате. Дайте си свобода и вижте на какво сте способни.

22. Заслужавате да имате човек в живота си, с когото можете да сте напълно откровени. Не трябва да се чувствате съдени или неразбрани.

iwoman.bg

 


image0 (9K)