КНСБ помага на семействата на загиналите при инцидента в Арсенал

КНСБ ще помогне на семействата на загиналите работници в „Арсенал“ АД. Те ще получат еднократна помощ от 1000 лв., а детето на 27-годишния Цецо ще взима ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование чрез благотворителния фонд на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов“, създаден да подпомага деца на загинали работници.

[ad id=“225664″]

Ще бъде подпомогнато и семейството на другия мъж, който също почина при инцидента.

Както стана ясно вчера, един човек загина, а друг обгоря тежко и след това също почина след инцидент в „Арсенал“ АД, Казанлък. Причината е запалване на химическа смес.

[ad id=“263680″]

Ръководството на КНСБ изразява съболезнования на близките на починалите работници и апелира към работодателите в цялата страна, както и към и органите по контрол на безопасност на труда да завишат своята бдителност, да инвестират в безопасни условия на труд, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот.

[ad id=“236999″]

Благотворителен фонд на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов“ подпомага 45 деца на загинали работници. Всяко едно получава ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование. На семействата на загинали или пострадали работници пък се отпуска еднократна помощ.


image0 (9K)