Книга за България, написана от деца, тръгва по света

Снощи в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора, бе представена книгата: „България живее в мен“. Идеята за нея е на педагога – автор на няколко книги Соня Рачева, а авторите са нейните ученици от 3 „В“ клас във IIОУ „П. Р. Славейков“. Децата са разказали със свои думи за възхитителните кътчета на България, за историята й, за емоциите, породени в тях от срещата с интересни забележителности…

Книгата излиза със съдействието на Сдружението с нестопанска цел „Пътуващите книги на Стара Загора“.  Бе представена от Мира Бълдаранова и Румяна Бончева.

Учениците от III „В“ клас, заедно с някои от родителите, бяха подготвили красив рецитал, посветен на България.

 

 

„България живее в мен“ ще тръгне по света към българските училища в чужбина, за да могат българчетата зад граница да видят родината си през очите на свои връстници. На добър път!

И още веднъж, нека педагозите като г-жа Рачева, да стават все повече! Нека работят с такова вдъхновение, оригинално мислене и любов като нея, за да могат наистина децата ни да растат със съзнанието, че българия не само живее във всяко едно от тях, а че те самите са България.


image0 (9K)