КНДР чества 70-ата си годишнина

10 хил. военни участваха в парада по случай 70-ата годишнина от основаването на Северна Корея. КНДР е провъзгласена на 9 септември 1948 година.

[ad id=“225664″]

Военен парад по случай 70-ата годишнина от основаването на КНДР се състоя в столицата Пхенян, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Според агенция Йонхап в парада са участвали 10 хил. военни от Корейската народна армия. Показани бяха и артилерийски системи, танкове и друга бойна техника, но не и междуконтинентални балистични ракети, нито балистични ракети с малък и среден обсег.

В самата столица Пхенян не бяха забелязани плакати, възхваляващи значението на ядрените и ракетните разработки за КНДР, отбелязва японската агенция Киодо, цитирана от БТА.

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, предаде ТАСС. „Приемете искрените ми поздравления по повод 70-ата годишнина от основаването на КНДР“, пише Путин, подчертавайки приятелския характер на отношенията между двете страни.

[ad id=“263680″]

Освен това руският президент изразява увереност, че Пхенян и Москва ще гарантират със съвместни усилия развитието на двустранния диалог и конструктивното сътрудничество в различни области.


image0 (9K)