Кметът на Хасково не подаде оставка, бил длъжен да остане и да не бяга от отговорност

Въпреки призива на Бойко Борисов, кметът на Хасково, Добри Беливанов не подаде оставка.
Заради скандала „Кумгейт“ премиерът призова: „Най-правилното е кметът на Хасково да подаде оставка и в града да има предсрочни избори. Ние сме длъжни да покажем, че оставката е и морален акт“

Беливанов обаче отговори чрез медиите:

„Това е политическо решение на лидера. Той не може да взема страна, но аз съм избран от хората, от Хасково, и то с доста сериозно мнозинство, така че съм длъжен да си изпълня ангажимента към Хасково и имам намерени да ги го изпълня. Оставам кмет, не бягам от отговорност”, подчерта то.

Кметът каза, че е огорчен от ГЕРБ, че снеха доверието си от него, но няма намерение да напуска партията. Ако все пак от там го изключат, ще уважи решението им.

[ad id=“226585″]

„Аз съм от партия ГЕРБ, не съм изключен, член на ГЕРБ съм. Аз съм в тази партия, заради г-н Борисов, но Хасково ме избра“, каза Беливанов.

Той призна, че ще му е трудно да работи с групата на ГЕРБ в Общинския съвет, тъй като и сега много от тях го обвинявали, че не ходи на работа и че не работи за благото на града.

Добри Беливанов добави, че до края на седмицата ще излязат конкурсите в общината, с които ще бъдат избрани нови зам.-кметове. Досегашните, без един, подадоха оставки заради обвиненията на БСП, че са назначени незаконно по настояване на областния координатор на ГЕРБ и депутат Делян Добрев.

„Искам да бъдат прозрачни, тука да работят хора, които да милеят за Хасково“, заяви кметът.

Източник: dir.bg


image0 (9K)