Кметът на община Казанлък Галина Стоянова: Ако сте решили да живеете в тази държава и да работите за нейното бъдеще, започнете от днес!

Първа, Тържествена сесия проведе днес в Зала №6 на Община Казанлък новосформираният Младежки общински съвет. Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет – Казанлък Николай Златанов и кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

„Не бъдете фигуранти! Ако имате интерес, бъдете в този Младежки общински съвет, ако ли не, тогава отстъпете мястото си на някой, който наистина иска да работи в него.”, призова Николай Златанов младите общински съветници и отправи препоръки към тях като към начинаещи колеги: да формират своя гледна точка и тя да бъде обективна, да изразяват своята позиция и да бъдат коректив, да бъдат активни в поставянето и решаването на проблемите на младите. Председателят на Общинския съвет оцени високо интереса на толкова много млади хора, с желание да поемат отговорност по важни за техните връстници въпроси в общината.

„МОС винаги е бил с благоразположението ми на кмет.“, сподели с младежите Галина Стоянова. „Трябва да имате цели и каузи, те трябва да се популяризират както в училището, от което сте, така и сред родителите. Трябва Младежкият общински съсвет в Казанлък да се съизмерва с подобни младежки структури в другите градове. Ако сте решили да живеете в тази държава и да работите за нейното бъдеще, започнете от днес!”, призова Кметът на Казанлък. Тя препоръча ръководството на МОС да създава условия за работа в съвета, които да бъдат приятни за всеки. Галина Стоянова покани момичетата и момчетата да присъстват на сесиите на Общински съвет – Казанлък и апелира към тях за отговорни и съгласувани действия в решенията на младежкия орган на местна власт.

Новият състав на младежката структура включва 25 момичета и момчета от средните училища на територията на общината. По подобие на Общинските съвети, първото заседание на Младежкия общински съвет за мандат 2019 – 2022 година бе ръководено от най–възрастния съветник – 20-годишният Мартин Михалев, който представи дневния ред на заседанието: връчване на свидетелства на новоизбраните съветници и избор на председател на МОС. Свидетелствата връчи председателят на ОбС Николай Златанов. Измежду шест предложения, за председател, с едногодишен мандат, с явно гласуване, бе избран ученикът от Природо – математическа гимназия „ Никола Обрешков” Христиан Трошанов. Новоизбраните съветници от Младежкия общински съвет произнесоха и своята първа Тържествена клетва.

На следващата сесия на МОС ще бъдат определени и групите по интереси, като всеки от членовете на МОС може да участва максимум в две групи.

Младежкият общински съвет ще заседава един път в месеца, в последната сряда, в часовете от 10 до 12 часа.


image0 (9K)