Кметът на София с актуална информация за ремонтите в столицата

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави всички за празника на София и даде актуална информация за хода на ремонтните дейности в столицата.

[ad id=“225664″]

Почти всички ремонти са приключили. Работи се много активно за завършване на ремонта в участъка на паметника “Левски” и ректората на Софийския университет. Движението е пуснато, а маркировката ще се направи в следващата нощ. По време на първия учебен ден трафикът е много интензивен.

Приключили са ремонтите на бул. “Арсеналски”. Бул. “Пенчо Славейков” ще бъде готов до средата на октомври. Разширението на бул. “Монтевидео” ще приключи до края на септември.
Ще остане работата по “Граф Игнатиев”, това е най-тежкият обект за тази година, цялостно се ремонтира подземната инфраструктура.
До края на месеца ще бъдат сложени трамвайните релси и от 1 ноември ще бъде пуснат трамвая.

Сроковете са важни, но по-важно е качеството и ще бъдат връщани изпълнителите, ако не направят така както надзора и специалистите изискват, подчерта Йорданка Фандъкова.

[ad id=“263680″]
В обществото битува съмнението, че винаги когато има строителство, има далавера и че по-евтината оферта не винаги е най-добрата, попита Илиана Беновска в ефира на радио К2.

При провеждането на конкурсите се залагат ясни изисквания за качество, цената не е единственото важно. Провели и контрол се извършват на всички нива, обществените поръчки се провеждат съгласно закона и се обжалват в КЗК и съда, увери кметът Фандъкова. Тя допълни още, че в договорите са заложени най-строгите изисквания и санкции. От една година се завършва гаранцията за изпълнение, половината до приключване на обекта, а другата половина до приключване на гаранционния срок, който е между 5 и 10 години за различните обекти, отговори на въпроса Фандъкова.


image0 (9K)