Кметът на Свищов: В това състояние, в което се намират сестрите, няма да изкарат дълго

Прокуратурата в Свищов, полицията и социалните служби в града започнаха проверка по случая с двете сестри, за които беше подаден сигнал, че принудително са държани затворени.

[ad id=“225664″]

Според хора от квартала жените са с психични проблеми, а майка им от години ги държи под ключ при мизерни битови условия. В „Денят започва“ на живо от Свищов репортерът Даниела Василева ни срещна с кмета на общината Генчо Генчев, който се е срещнал с трите жени и е разговарял с тях, предава БНТ.

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Помещават се в една стая в изключително мизерни условия, без топла вода, със запушени канали, чаршафите сигурно не бяха прани от години. Едната дъщеря беше във видимо неадекватно състояние, а другата говореше много над нормалното. Има някакъв психически проблем в това семейство, категоричен беше той.

[ad id=“263680″]

По думите му, обстановката е „покъртителна“, но няма данни дъщерите да са връзвани или над тях да е упражнявано насилие.

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Смятам, че трябва да се намесим, защото в това състояние, в което се намират, няма да изкарат дълго.


image0 (9K)