Кметът на Перущица: Процесът срещу мен обслужва политически интереси на „най- високо ниво“

Кметът на Перущица Ради Минчев нарече процесът срещу него „политическа уйдурма“ и обслужва политически интереси на „най-високо ниво“.

Минчев, който е кмет на ДСБ, беше арестуван на 13 септември при спецоперация на МВР и ДАНС. Срещу него има повдигнати обвинения подкуп.

„Съдът категорично се произнесе – подкуп няма“, каза пред Нова тв кметът, който във вторник беше пуснат от ареста. В града в негова подкрепа се събраха 20-на души.

Кметът определи процеса срещу него като „съшит с бели конци“.  „Аз съм сигурен че, всичко е точно“, коментира той.

Според него с процеса се обслужват политически интереси на най-високо ниво. Той заяви, че поддържа обвиненията, че действията срещу него са атака от страна на ГЕРБ, БСП и прокуратурата. „Така предполагам, достигнах до този извод след всичко, което се случи с мен“, каза Минчев.

Той се обърна към хората, които бяха дошли в негова подкрепа: „Хора, не съм злоупотребил по никакъв начин с нищо, винаги съм работил и преди да стана кмет за благото и просперитета на Перущица. Това е скалъпена политическа уйдурма“.

Минчев обясни действията срещу него с двата му поредни мандата на кметския пост. „Не могат да ми простят, че два пъти губят изборите в Перущица“, поясни той. Минчев допълни, че със задържането му се осуетява работата по европейски проекти. До дни общината трябва да входира няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони.

„Аз съм представител на ДСБ, свързват ме с ДСБ, РБ и са решили, че в този момент съм удобен да бъда скалъпен. Моят извод е, че лично искат мен да дискредитират на местно ниво, както и партията, която представлявам. Аз не разбирам много от политически игри, но това е изводът, който съм си направил за себе си“, каза още той.

offnews@bg


image0 (9K)