Кметът на Костенец Радостин Радев остава на поста си, съдът не го отстрани

Апелативният специализиран съд отказа да освободи от длъжност кмета на Костенец Радостин Радев. Въпреки, че прокуратурата изложи аргументи и твърдения, че задържаният може да попречи на разследването, магистратите решиха, че такава опасност няма.

Радев беше пуснат под домашен арест на 27 юни. От ареста излезе и бизнесменът, с когото градоначалникът въртял схемите – Ивайло Пашов.

Радев и Пашов бяха задържани на 17 юни при акция на спецпрокуратурата, КПКОНПИ и полицията.

Обвиненията срещу Радостин Радев са две – че като длъжностно лице в съучастие с Пашов е обещал 30 000 лв. на общинския съветник Георги Донков и че е държал без разрешение боеприпаси.

Прокуратурата твърди и, че има разговори между Пашов и Радев и там бизнесменът е бил активното лице. Пашов потвърдил, че идеята за подкупа е негова, макар и да ги дава през Радев, пък твърдят свидетели.

Според прокуратурта целта на Радев била да получи мнозинство в Общинския съвет в Костенец. Първо кметът предложил пари на общинския съветник Георги Донков, но не се конкретизирал за сумата. После уговорката е станала по-детайлна. Прокуратурата смята, че двамата са действали в съучастие, а затова има и свидетелски показания.


image0 (9K)