Кметът на Бургас с човешка постъпка, заедно в акция с „Приятели, помагайте!“

Помните ли Пламен от Бургас? Човек с един крак, чието дете е при социалните. Преди месец Пламен се обърна към фейсбук групата „Приятели, помагайте!“, създадена от албанеца Лео Кадели. Молбата на мъжа беше да му окажат съдействие за наемане на общинско жилище, за да може той да си върне детето.

[ad id=“225664″]

Ето какво направиха добротворците и какво разказа Лео Кадели:

Кметът на Бургас – г-н Димитър Николов веднага още на същата вечер съдейства и днес аз вече съм в Бургас, за да присъствам как Пламен получава ключовете за новото и
ремонтирано общинско жилище.
Ето, приятели, как стават чудесата чрез добрите човеци. Има ги навсякъде дори и в държавните институции. Благодаря Ви, кмете, на Вас и на цялото ръководство на община Бургас!
Пожелавам все така да се грижите винаги за хората, а те ще бъдат благодарни, че имат такъв достоен кмет, с респект и уважение благодари на бургаския кмет Лео Кадели.

Тази сутрин Пламен вече има ново жилище, а ние ще го обзавеждаме, с каквото има нужда. Нямам търпение да ги видя как се прегръщат с детето му и да тръгна усмихнат за поредната добрина, с много топлота в гласа разказа за ЗАРАТА Лео КАДЕЛИ.

Малкият син на Пламен е на 8 г., казва се също като баща си – Пламен. Майката се е отказала от него преди 2 г. и родителските права са дадени на бащата. Момчето е в социален дом в Атия(до Бургас), защото на баща му са направени 2 операции, включително и отрязване на крака. Пострадалият мъж е от Враца, но живее в Бургас, заради приятел, който го издържа финансово до момента .

[ad id=“263680″]

Гледайте продължението на разговора между Лео Кадели и Пламен във видеото, заснето преди месец:

https://www.facebook.com/100016018750726/videos/332449897298966/

Лео в момента пътува към община Бургас, където ще се срещне с кмета Димитър Николов, за да му връчи „Признание за доброта“ и личните си адмирации за човешката постъпка. Общината е поела изцяло всичко по пренасянето на Пламен.

Ремонтираният общински апартамент е мечта за всеки, прекрасен е, всичко вътре е ново, но има нужда от бяла техника. В кухнята е сложена само готварска печка, продължава да съдейства Лео Кадели. Трябва да обзаведем къщата на човека, казва лидерът на „Приятели, помагайте!“

Имам още една голяма молба, продължава Лео: Нека институцията ТЕЛК в Бургас направи нещата максимално бързо за Пламен, за да може той спешно да получи инвалидна пенсия!

Ще публикуваме списъка с необходимото за новия дом на Пламен-баща и Пламен-син:

1 легло за малкия
1 маса с два стола за терасата
1 гардероб
1 скрин с бюро за малкия
1 телевизор
1 компютър
1 кофа за боклук за тоалетна
3 м перде с височина 2.20
1 пералня
1 халдилник
1 микровълнова
1 Маса за хранене с два стола
Посуда
Кърпи
Чаршафи
Възглавници
Одеяла

Ето къде и как можете да помагате чрез Платформата на „Приятели, помагайте!“.

Имайте предвид, че ВСИЧКО е абсолютно ПРОЗРАЧНО!

Кой е Лео Кадели, албанецът, подаващ ръка на българи в затруднение

Албанецът Лео специално за ЗАРАТА: Нека има поне по един Лео във всеки български град и село!

ВСИЧКО ЗА ЛАВИНАТА  „ПРИЯТЕЛИ, ПОМАГАЙТЕ“ ТУК


image0 (9K)