Кметът на Бургас и шефът на НКИЗ направиха първа копка на завод за компоненти на самолетни двигатели

Първа копка на мащабния научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части и компоненти за самолетни двигатели на „Сигматек“ ЕООД направиха в Индустриален и логистичен парк – Бургас

Първата копка бе от страна на кмета на града Димитър Николов, изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес, изпълнителните директори на „Сигматек“ Алексей Филипов и на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ Стамен Стамов, областният управител Вълчо Чолаков и др.

Инвестиционният проект на компанията „Сигматек“ ЕООД е на стойност 30 млн. долара, като съчетава научна и производствена част. До края на 2019 г. се очаква разкриването на над 200 нови работни места. Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели.

„Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД разполага с територия от 240 дка, която е почти запълнена. Привлечени са над 30 инвеститора, разкриващи 1000 постоянни работни места, като са инвестирани над 80 млн. лв. в производства и логистични бази.


image0 (9K)