Кметът Живко Тодоров откри „Опера на стадиона“ снощи с топли думи към Операта в Града на липите

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и артистичният директор на Държавна опера -Стара Загора Веселина Кацарова приветстваха многохилядната публика на стадион „Берое“, събрала се в неделната вечер, за да се наслади на постановката „Трубадур“.

„Радвам се, че виждам много млади хора, че има такъв голям интерес. Важно е изкуството да стига до нас и да ни вълнува. Благодаря на Държавна опера – Стара Загора, че с подобни спектакли го прави по-достъпно“ – каза кметът Живко Тодоров.  Той подчерта, че е дошъл моментът, в който старозагорци могат да се гордеят със своята опера, и това се дължи преди всичко на Огнян Драганов, за което му благодари.

Емоционално и сърдечно голямата прима и артистичен директор на операта Веселина Кацарова благодари на колегите си за труда и ентусиазма в тази постановка. „Въпреки че е краят на изключително напрегнат сезон за всички вас, вие сте толкова мотивирани. Радвам се, че и с такива постановки славата на моя роден град Стара Загора като град на знаменити оперни певци и постижения в света на оперното изкуство – продължава да е жива“, категорична бе Веселина Кацарова.

Сред гостите на постановката на операта „Трубадур“ от Джузепе Верди на стадион „Берое“ бяха още заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков, заместник-кметовете Иванка Сотирова и инж.Янчо Калоянов, Старозагорският Митрополит Киприан, областният управител Гергана Микова, кметът на Казанлък Галина Стоянова и други.

Над 2000 души, сред които почитатели от Хасково, Димитровград и други градове бяха част от грандиозния спектакъл, който бе четвъртият проект за оперна постановка на стадиона в Стара Загора.


image0 (9K)