Кметът Живко Тодоров към БК Берое – жени:  Това постижение няма аналог в историята на клуба

„Това постижение няма аналог в историята на клуба. Не съм имал съмнение, че отборът има необходимите качества. Заслужено баскетболен клуб „Берое“ спечели купата“, каза по време на срещата с ръководството и отбора на БК „Берое – Стара Загора“. Зеленият тим извоюва победата и заслужи Купата на България по баскетбол в мач срещу „Монтана 2003“ през изминалата седмица в софийската зала „Триадица“.
 „Вие сте герои и написахте история, която ще остане за поколенията“, подчерта кметът и обяви предстоящия ремонт на спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ), който ще стартира през летните месеци.
Живко Тодоров изрази признателността си към основния спонсор на зеления тим – Иван Ангелов, който спомага за възраждането на женския баскетбол в града, като по този повод бе удостоен с почетен плакет и грамота.
„Благодаря на моите момичета, които показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра, за да спечелим тази купа за Стара Загора. Благодаря на нашия основен спонсор, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града“, сподели и старши треньорът на „Берое“ Таня Гатева.
В срещата днес участва още ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която пожела още много успехи на момичетата, а трофеите да красят витрината на Музей на спорта под липите, който да се помещава в новата многофункционална зала в парк „Артилерийски“.
Всяка една от баскетболните дами получи грамота и подарък от Община Стара Загора, жест на признателност получиха още и президентът на клуба Валентин Тотев,  изпълнителният директор Иван Николов и помощник-треньорът Неманя Ламбергар.  Припомняме, че тимът е носител на приза „Отбор на годината за 2019“, а Таня Гатева за „Треньор на 2019 година“.

image0 (9K)