Кметът Живко Тодоров: Вярвам, че Стара Загора ще бъде център на баскетболни успехи

 

„Благодаря на Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, на Любо Минчев, треньор на националния ни отбор, за това че подготовката за предстоящия им състезателен сезон започва от Стара Загора. Пожелавам на всички вас – треньори и състезатели, да продължавате да прославяте България“, каза днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той се срещна с националния отбор по баскетбол, наставника им Любо Минчев и Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол.

„Преди няколко години започнахме да инвестираме и в мъжкия, и в женския баскетбол в града. Тази година продължаваме да надграждаме положените вече основи. Надявам се, че ще имаме сериозни успехи. Амбициите ни не са прекомерни, защото сме стъпили здраво на земята. Радвам се, че получаваме подкрепа от треньора Любо Минчев, от НБФ и от човека, който истински милее за баскетбола – Георги Глушков. Варвам, че Стара Загора ще бъде център на баскетболни успехи“, подчерта Живко Тодоров.

„Много съм щастлив, че получихме толкова добро отношение и база в Стара Загора. Благодаря на кмета Живко Тодоров, на зам.-кмета Красимира Чахова, на всички, които спомагат за развитието на българския спорт“, каза Глушков. Той подари на градоначалника на Стара Загора първите три броя на специализирано списание за баскетбол, в което се поставя акцент на младите надежди на българския спорт. Кметът на Стара Загора получи и почетна грамота за принос към развитието на баскетбола от Георги Глушков.

Благодарности за възможността лагера на националите да започне от Стара Загора изрази и наставникът Любо Минчев, който е и треньор на старозагорския „Берое“.


image0 (9K)