Клуб “ Спортна гимнастика “ – Стара Загора с 5 финалистки в шампионатите на Националния турнир за “ Купи Република България“

Във Варна от 8-11 юни се проведе Националния турнир по спортна гимнастика за детско – юношеска възраст за “ Купи Рпублика България“ . Старозагорският клуб по спортна гимнастика участва в турнира с четири отбора в три възрасти .
В най- малката възраст 1-и отбор се нареди на 5 място отборно . Осемгодишната Ани Недева достойно се нареди на 8 място в многобоя в конкуренция от над 80 гимнастички. В шампионата на успоредка зае 4 място сред осемте най- добри в тази възраст, а в шампионата на земна гимнастика е на 8 място. В горната възраст Полина Вангелова и Самуела Балева зарадваха с участието си във финалите на прескок и успоредка и се наредиха на 7 и 8 място в почетната осмица на шампионатите. Отборът на девойки младша се класира 4 място отборно , а Деница Маркова участва в шампионата на земна гимнастика и зае 8 място във финала. Светлана Недева при девойки младша на прескок е 8 – ма в шампионата.
„В този турнир сверяваме силите си с най- добрите гимнастички на България, и сега започваме усилена подготовка за предстоящия Републикански лично- отборен шампионат“ , заяви старши треньора на клуба Ирина Руняшка.


image0 (9K)