Климатолог: Рекордно ниски температури в сряда и четвъртък, а после турбо жега!

Престои захлаждане, но след това идва нова гореща вълна – тя започва от 28 юли. Това обяви в предаването „Тази сутрин” на бТВ климатологът доц. д-р Георги Рачев.

Днес следобед ще започне да нахлува по-хладен въздух в система от два циклона, но на изток по морето ще им бъде доста горещо, защото там ще надхвърлят 30 градуса. В четвъртък и петък и Варна и Бургас може да усетят капчици дъжд. Циклонът „Алфред“ е виновник за цялата тази история над Западна и Централна Европа, показа на картата климатологът.

Днес следобед в Западна и Северна България вероятността за купесто-дъждовна област е голяма. Градушките ще бъдат на много по-малко места, в сравнение с предишните седмици, а големината на градовите зърна ще бъдат по-малки.

[ad id=“225664″]

През събота и неделя ни очаква отново турбо жега! Ще закачим слънцето и ще си седи така, дамите ще бъдат очаровани, докато мъжете ще бъдат малко нервни. В София сряда и четвъртък ни очакват гръмотевични бури, по-интензивни ще са в четвъртък, прогнозира Рачев.

Той уточни, че астрономическите горещници са именно между 28 и 30 юли. По тях навремето хората прогнозирали каква ще е зимата.

В началото на август ще е слънчево и с максимални температури около 30 градуса, прогнозира Рачев.


image0 (9K)