Кисинджър: Тръмп е „най-уникалният“ и „независим“ лидер на САЩ

Победителят в президентските избори в САЩ Доналд Тръмп е „най-уникалният“ и „независим от всякакви групи“ лидер на Съединените щати. Това заяви бившият държавен секретар Хенри Кисинджър в интервю за CNN.

„Той няма ангажименти към никоя група, защото спечели благодарение на собствената си стратегия“, посочи Кисинджър. Той е заемал поста държавен секретар в администрацията на президента Ричард Никсън (1969-1974 г.).

Кисинджър отправи призив да не се припомнят на Тръмп неговите предизборни обещания, на които той не държи. „Според мен трябва да му дадем възможността да се стреми към позитивни цели, каквито може би има в програмата му. Десетки години сме разкъсвали на парчета действащите администрации. Така може да стане и този път, но не бива да започваме по този начин“, добави Нобеловият лауреат.

На 17 ноември Кисинджър обсъди с Тръмп в Ню Йорк отношенията на САЩ с Русия и други държави. Според медии в САЩ милиардерът се е срещал с Хенри Кисинджър и по време на президентската надпревара, за да се консултира по външнополитически въпроси.

 


image0 (9K)