Кирил Добрев: Нинова и Гешев са работили заедно в следствието – това показва зависимости

„Не може едни и същи хора да са 10 години ментори в политическия живот. Явно започва една вътрешнопартийна кампания, която е по-важна от тази за свалянето на Бойко Борисов“.

Това заяви Кирил Добрев тази сутрин пред  bTV, който отговори на твърдения на Румен Овчаров. Кой е Румен Овчаров – уволнен министър от Сергей Станишев за съмнения за корупция, продължи Добрев. Той посочи, че по това време от правителството са си тръгнали Корнелия Нинова и Делян Пеевски. „Явно животът събира тези трима души в една редичка“, добави Добрев, който през цялото време време правеше внушения за връзки и личности в собствената си партия.

В опит да се защити от обвинения за бизнес-зависимости Добрев вкара публично БСП в спирала от скандали.

Според него, явно „мутрите в бели якички“ щели да си останат дори след Бойко Борисов. Той иронизира думите на Овчаров, че е човекът, който пречи на Делян Пеевски да овладее БСП.

„Ако някой си мисли, че може да управлява менторски чрез Корнелия Нинова, дълбоко е сбъркал“, заяви Добрев. За БСП бих направил всичко и няма да позволя компроментирани личности да засягат името ми, каза още той.

Добрев не отрече, че познава Делян Пеевски, срещал го бил за последно по време на последната кампания за местни избори в избирателните райони – Пазарджик и Благоевград. Обсъждали сме балотажи – дали да има подкрепа от тях или от нас за кандидати, разказа Добрев.

Нямам бизнес интереси, свързани с Пеевски – готов съм да застана на детектор на лъжата, но с мен да застанат Корнелия Нинова и Румен Овчаров, добави Добрев, който беше категорично – за него било най-важно БСП да спечели.

Относно тефтерчето на Филип Златанов и как Добрев е заявил, че Делян Пеевски е жертва в случая, защото в изчезналото тефтерче имало инициали Д.П., Добрев посочи, че на база негов доклад Златанов е бил осъден. Припомняме, че Златанов беше осъден условно.

За всичко което направи, искам оставката на Иван Гешев, каза още Добрев. Той заяви и, че познава Иван Гешев от времето, когато бил следовател. И заяви, че Нинова и Гешев работели заедно като следователи и това според него означавало зависимости.

Добрев каза и, че не бил чул от Румен Овчаров нито дума за цените на горивата и монополите, докато „държал“ златната акция в „Лукойл“. „Четири години Румен Овчаров е входът на Корнелия Нинова към Бойко Борисов”, настоя Добрев и призна, че през това време самият той е бил зам.-председател на БСП и е говорил с Бойко Борисов и са си честители празниците.

За финал Добрев сподели, че смята, че снимките на Бойко Борисов от спалнята му са автентични. Според него, това са пари от всички големи проекти, това са парите на народа. Той попита защо Нинова не говорела 5 дни за експертизата в американска лаборатория, направена от Елена Йончева, според която първият запис от изтеклите за Бойко Борисов бил автентичен.

Кирил Добрев призна и, че съпругата му работи от 10 години като кредитен инспектор и е зам.-ръководител на кредитирането в ББР, подопечна на икономическото министерство. Той отрече, че жена му е отговорна за заема, който струва поста на Стоян Мавродиев. Според Добрев, инсинуацията за това е „гнусна лъжа“, като той намекна, че в ББР работела и нечия дъщеря, но не каза чия.

„Моят бизнес не зависи от Делян Пеевски, а от това дали ще вали дъжд“, категоричен беше Добрев.

„Харча парите, които изкарвам от производство на електрическа енергия. Харча моите пари – искам да знам Румен Овчаров чии пари харчи“, добави Добрев.

Той поясни и, че Румен Овчаров имал интерес само към офшорни компании, след като беше попитан не какви фирми има, а с какви фирми оперира. На въпрос дали му говори нещо името „Теракорп“, Добрев отвърна, че това е разследване на жълта медия и че става въпрос за бизнес център с много фирми.

По думите му, счетоводител на име Марияна Манолова му води счетоводството, но разследването му приписало всички фирми в този бизнес център. Според bTV, Димитър Тупаров е отговорен за фирма „Теракорп“, която спечелила над 60 обществени поръчки за няколко години, а Тупаров се оказа приятел на Добрев. Това значи ли, че е заради мен – възмути се Добрев.

Кирил Добрев обяви и за демагогия, че го подкрепял Георги Гергови допълни, че познава Гергов преди да стане това, което е сега – още от времето на покойния Николай Добрев.

На въпрос защо така се промениха отношенията му с Корнелия Нинова, Добрев разказа, че 10 години се борил за обновяване на БСП. През последните 4 години сме заедно с Корнелия Нинова и съм имал само 2 молби – първата е да не предава екипа, а втората – да е силен лидер. „Искам да ги цепиш“, самоцитира се Добрев.

Той обаче не уточни как точно Нинова го е предала и го определи като лично. И обвини Нинова, че не познавала БСП.


image0 (9K)