Кирил Добрев: Как точно БСП злепоставя България по време на европредседателството? 

„Политика не се прави, лабораторно, от кабинетите. Ние разчитаме на структурите по места“, посочи зам.-председателят на БСП на среща с партийния актив в Бургас и Созопол

[ad id=“263680″]

„За мен е много важна обратната връзка, която получаваме от членовете ни при тези работни срещи, защото няма как да правим политика, лабораторно, от кабинетите”. Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев при срещите си с актива на партията в Бургас и Созопол.

„Най-важното е да възстановим и вдъхнем доверие в структурите, защото без силни структури не можем да правим политика. И никой не може да оспори факта, че партията ни е оцеляла през всичките тези години на прехода, благодарение на своите структури”, категоричен бе Добрев.

Зам.- председателят на партията каза, че реорганизацията вътре в БСП и обновлението на парламентарната група са дали живот на партията. Той допълни, че през тази година за БСП основни приоритети ще продължат да бъдат образованието, икономиката, здравеопазването и социалните дейности. Кирил Добрев добави, че като единствена алтернатива на ГЕРБ, БСП трябва да работи в посока връщане на доверието у хората.

[ad id=“218001″]

„За мен, като отговарящ за партийната дейност, е важно самочувствието и отношението към всеки един партиен член. Съдбата на всеки един партиен член е важна за нас, за да се почувстваме отново един отбор”, заяви зам.-председателят на левицата.

Според Добрев вотът на недоверие е по всички политики на правителството и не е фиксиран върху определен министър или определено ведомство. „Корупцията започва от приемането на детето в детската ясла и свършва при плащане под масата за място в гробищата. По-лошото е, че хората приемат вече корупцията като нещо нормално – начин на съществуване и начин на функциониране на държавата”, коментира още той.

[ad id=“218548″]

Кирил Добрев добави още, че огромна част от българския бизнес споделя, че трябва да си плати, за да получи обществена поръчка. „Искам да развенчая и мита, че злепоставяме България по време на европредседателството. Как точно я злепоставяме? Да не би всички тези европейски лидери и чиновници, които са тук заради председателството, да не знаят, че България е на първо място по корупция и на последно по доходи в Европа? Да не би в Европа да нямат представа от състоянието на страната ни след 10-годишно управление на ГЕРБ?” , попита Кирил Добрев.

 


image0 (9K)