Кипърският АЕК унижи Левски на Герена

Левски нама да продължи европохода си след втора загуба  срещу АЕК Ларнака с 0:4 (общ резултат 0:7) . Пред 700 деца от школата столичани допуснаха ранно попадение от дузпа на Тричковски, което усложни и без това трудната задача за „сините“, Тиам се контузи, а след това възпитаниците на Хубчев инкасираха нов гол отново дело на Тричковски, който направи обрата само след първата част абсолютно невъзможен. През втората половина българският тим допусна нови два гола дело на капитана на кипърския отбор, а това превърна дуелът между двата тима в един от най-срамните в евроисторията на 26-кратните шампиони на България.

Левски започна мача с  опасна офанзива още в третата минута, когато  Найденов центрира към новото попълнение Робърта, но нападателя от близко разстояние стреля в ръцете на Рамирес.

В следващите секунди се наложи принудителна смяна в лагера на „сините“ Хали Тиам усети болки  в областа на адукторите и бе заменен от Юруков.

Най-лошото за възпитаниците на Петър Хубчев се случи в седмата минута, когато Райнов извърши нарушение срещу нападател в жълто и главният рефер отсъди дузпа, реализирана от Тричковски.

Така Левски трябваше да вкара 5 попадения, за да продължи.

След близо половин час игра отново Тричковски направи кошмара на „Герена“ пълен. Капитанът на АЕК се възползва от добро центриране на Джану и от 10 метра разстреля Миятович за 0:2.

В 33-ата минута Слави Костов бе близо до гол, но голмайсторът от миналия сезон в елитната ни дивизия стреля в обятията на вратаря Рамирес.

До края на частта не се стигна до нови голови положения.

5 минути след началото на второто полувреме Паулиньо се опита да направи загубата на Левски по-почетна, но Рамирес отново се оказа непреодолим.

В следващите минити Левски налагаше натиск, но без да създаде нищо сериозно пред кипърската врата.

В 75-ата минута Тричковски стигна до своя хеттрик. Хавел Центрира от статично положение и капитанът на кипърците вкара с премерен удар от ъгъла на малкото наказателно поле на Миятович.

7 минути след това Тричковски направи резултата срамен за „сините“. Северномакедонецът реализира четвъртото си попадение след асистенция на Акора.

До края на мача не се стигна до опасни положени ипред двете врати, а домакинската загуба за Левски се превърна в най-голямата в евроисторията на клуба.


image0 (9K)