Киноцентърът „Бояна“ продаден за 100 млн. евро!

„Продадох 51% от „Ню Имидж“ за малко над 100 млн. долара”, похвали се пред „Холивуд рипортър“ Ави Лърнър. Неговата компания е известна у нас с това, че купи за $5 млн. в последния ден на царското правителство Киноцентъра в Бояна, който оценен само като парцел от 300 дка струва най-малко 50 млн. евро по пазарни цени на земята. А както самият Лърнър обяснява в интервюто си, това далеч не е всичко.

[ad id=“265508″]

„Студиото в България е едно от най-големите в Европа. Имаме 15 павилиона и 450 души, работещи в него”, разказва той в интервю за холивудското издание, цитирано от „19мин.бг“.

Важно е да се отбележи, че компанията Рекон, купила мажоритарния процент в „Ню Имидж“ според самия Лърнър е управлявана от Тони Ксиа, китайски архитект, който планира градове.  „Ние с партньора ми Тревър Скот вече сме стари и трябва да мислим план за изход”, казва Лърнър. От години той обяснява, че ще се оттегли от бизнеса, защото вече е на 69.

В интервюто Лърнър разказва за раздялата със съдружника си Дани Димборт и президента на своята компания Марк Гил. „Дани не искаше да работи с мен, защото почувства, че съм диктатор. Аз не съм или може би…Марк го пуснах да си отиде. Идеятабеше да се пенсионирам, а той да управлява. Но остана идея. Сигурен съм, че не мисли най-доброто за мен”.

Същото явно важи и за Силвестър Сталоун: „Той е добър актьор и писател, но не и продуцент…Взех го, когато беше паднал и никой не искаше да го наеме. Дадох му Рамбо и „Непобедимите“. Мисля, че му дадох нов живот… Четвъртата част на „Непобедимите“ ще бъде без него”.

Попитан кой е най-големият хонорар, който е плащал на актьор, Лърнър казва, че били 20 милиона долара, които щял да плати на Сталоун за „Непобедимите 4“. Във филма се предвижда да има 10  жени бойци.

[ad id=“225664″]

Независимо от думите на Лърнър, статистиката на Холиууд рипортър показва, че 3 от 3-те най-касови филма, произведени от“ Ню Имидж“ са именно „Непобедимите“ със Слай в центъра на екшъна и като обединяващо звено на другите герои и негови приятели – Шварценегер, Харисън Форд, Мел Гибсън, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен и др.

Два от 3-те най-касови филма на „Ню Имидж“ са правени в България – „Непобедимите 2“ с $315 млн. и „Непобедимите 3“ с $214,7 млн., от чийто мейкинг беше извадена фразата на Сталоун, че „България е мястото” на фона на лунен пейзаж от мина и стар склад, който от две години използваме за туристическа реклама.


image0 (9K)