Кемил Рамадан: Ако не е Пашата, Бойко Борисов ще е никой

Бойко го помня от времето, когато беше охрана на Румен Николов- Пашата. Стоеше му на вратата с един шушляк. Пашата е българо-мохамеданин. Само ще кажа, че ако не е той, Бойко щеше да е никой. Пашата и Вальо Златев го крепят. Сто процента. Това каза пред Фрог нюз Кемал Рамадан, който беше кандидат-президент на последните избори. Ето какво още разказа той:

– Кемал, преди няколко дни те задържаха заради заплашителен есемес към лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев. Какво се случи тогава?

–  В петък към 12 часа отивах към софийската джамия. Имах уговорена среща с приятел, с който не се бяхме  виждали 13 години. Доката вървях, към мен се приближи човек, който се представи, че е от ДАНС. Викам му: Бегай, не се занимавай с мен.  Той махна с ръка и дойдоха 5-6 човека. Викат ми:  Дай да не правим щуротии. Взех да се разправям, защото не знаех какво искат. Попитах: Къде ще ме карате, вие може да ме убиете. Започнаха да ми разправят, че нещо много голямо е станало. Съгласих се и отидох с тях в СДВР на 4-я етаж. Чаках три часа на един стол, без да ми обяснят нищо. След това ми казаха, че съм пращал есемеси и съм заплашвал Корнелия Нинова и Румен Радев. Показах им телефона  и двете съобщения до Нинова. Бях се ядосал защото ифтар не се прави така, както постъпи Радев.  Ифтар е вечеря за бедните. При Радев имаше само агенти на ДПС, крадци и бандити. Те не са честни хора. Радев е христянин. Не пости, как ще прави ифтар?!

Какво стана в полицията?

– Дойде министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Казах му, че това са пълни глупости и не съм заплаха за националната сигурност. Радев се смееше. Каза ми: Това са глупости, но такъв е редът. Подпиши протокол и извинявай.  Към 5 часа ме пуснаха. Не са ме били, коректно се държаха с мен. Не упреквам МВР.

Говорил ли си с Корнелия Нинова?

– Няколко пъти. Тя да не се прави на лисица.

Пращал ли си есемеси на други политици?

– Да, на Ахмед Доган, на Делян Пеевски- Шиши и на всички от ДПС.

Какво искаше от тях?

– Призовал съм ги, да дадат пари за фондацията ми за ифтар и вечери в цялата страна.

–  Дадоха ли ти?

–  Как ще дадат пари тези айдуци?! Това са бандити. Нищо не дават. Те само крадат. Не обичат да дават. Кръв дават, пари не дават.

–  Когато излезе информацията за заплахите, първият, който съобщи какво се е случило беше военният министър Красимир Каракачанов. От думите му се разбра, че зад есемесите стои психически неуравновесен човек. Имаш ли психични проблеми?

– Като гледате мен, Каракачанов, Волен Сидеров-Бялата Златка и Лисицита Валери Симеонов, кой е по-голям тарикат. Те или аз? Не искам да обиждам, но те са много зле. Делян Пеевски им даде пари да купят изборите. Знам цялата схема. Парите за тях дойдоха с чували от Сараите.

Не ми отговаряш. Имаш ли психични проблеми?

– Ако имам психични проблеми, щяха ли да ме кандидатират за президент?  Каракачанов каза за мен това, защото във фейсбук пуснах за Джамбазки, че е бил в Мамарчево и Малко Шарково в лудницата от дете. Имам документи. За това сега гърмят срещу мен. Аз не съм луд. Луд е този, който краде парите на народа.

В някои публикации се твърди, че си завършил в Саудитска Арабия и проповядваш радикален ислям. Това вярно ли е?

– Не. Всички медии, които пишат такива неща ги съдя. Завел съм искове срещу всички вестници. Пишат, че съм бил в Саудитска Арабия, но в този период бях 9 месеца в Камбоджа и съм служил в Грудово две години.

Какво си правил в Камбоджа?

– Бях легионер в контингента на НАТО.

–  Ходил ли си в Саудитска Арабия?-

–  Да, но не съм учил там. Имам много богати приятели. Просто ги посещавам.

–  Кой според теб финансира терористичните организации като „Ислямската държава”?

–  ИД е създадена от агенти на МОСАД. Никъде досега не съм казвал, че през 1995 г. 26 човека от МОСАД  ме задържаха на летището в Тел Авив. Държаха ме 45 дни. Искаха да им докарам един приятел. Той е от  най-богатите хора в Саудитска Арабия. Има над 7-8 петролни кладенци и над 2 000 поликлиники.  Обещах им, взех два милиона долара и ги прецаках. Сега, ако отида там, ще ме арестуват. Евреите и САЩ финансират терористите. Един евреин не умря на 11 септември при събарянето на кулите-близнаци. Как става тази работа?! Всички- бойковци, мойковци, работят за американците. Те не разбират. Не са  политици, а пионки.

 –  Казват, че Саудитска Арабия и Катар основно финансират  терористите. Това вярно ли е?

–  Кога в Саудитска Арабия е станал атентат? Само един имаше перди 20 години. Истината е, че Саудитска Арабия  плаща на Америка и Израел по 27 млрд. на година да ги пазят в региона.  Американците и израелците са абсолютни измамници.

Терористите смятат, че всички  неверници трябва да бъдат избити. Какво смяташ за това?

–  Не го приемам. Аз се боря срещу тероризма. На много хора съм дал информация.  Тодор Батков е връзката ни с терористите. През Шиши минават сделките с петролните кладенци, бартера с контрабандните цигари, наркотиците и сделките с оръжия. Пари за милиарди. Всички пари от тези сделки отиват за Америка. А тези, които ги въртят взимат 10 процента. Това, че казвам Алах Акбар, не ме прави терорист. Имам много приятели християни. Към всички трябва да се отнасяме като човеци. Виж, обади ми се и веднага приех да се видя с теб. Не съм се крил, не съм си изключвал телефона. Християните в България са мои братя. Не съм арабин, роден съм българин с мюсюлмански корени. Арабският език съм го научил от баща ми. Той е ходжа и от малък го знам.

–  Какво си учил?

– Право в Нов български университет. Като се кандидатираш за президент, те проверяват под лупа.  Ходил съм в Ислямският институт в София.

Опасен ли е турският президент  Реджеп Ердоган за България?

–  Да. Той е заплаха за националната сигурност не само за България, но и за Европа. Скара се с Америка. Сега евреите го коткат. Русия и тя се опитва да го придърпа. Заради Ердоган може да стане Трета световна война. Той не е политически играч, а глупак.  Направи фитне на мюсюлманите. Има грях, защото скара мюсюлманите в България.  Раздели ги на шиити и сунити. За мен Ердоган не е човек.

–  Кой политик харесваш в момента?

–  В България всички са за бесилото. Знам им всички сделки. Бил съм при братовчеда на Путин-Дмитрий. Вкара ме като пич в техния парламент. Бях с една тениска. Рамазан Кадиров ме запозна с Путин и оттам тръгнаха нещата. Бил съм и в Крим.

–  Казваш, че имаш много апартаменти в София. Колко са?

–  Е, сега, колко са?! Не съм Цветан Цветанов, защото съм си ги изкарал с труд.

А какво работиш,  за да имаш толкова пари?

– Имам фирми, рибни стопанства. От лобизъм съм взел милиони.

 Правиш връзки, така ли?

– Да.  Имам си приятели, връзки. Едни български бизнесмени сега искат среща с шейх Мансур. И аз им взимам пари за тази работа.  Това е.  Станах и представител на „Абу Даби инвестмънт”. Няма да ти кажа колко пари ми превеждат. Много са! Там имам личен портфейл. Превежда ми ги шейх Мансур.

–  Като си толкова богат, имаш ли охрана?

– Не ми трябва. Вече са ме стреляли. Бил съм в кома два месеца. Умирал съм и съм се съживявал. Един ден всички ще умрем. Страх ме е само от Бога. Само тези, които ходят с охрана вършат мръсни работи.  Аз съм чист и затова нямам гардове.

–  След като си вярващ, кой е най-големият ти грях?

–  Може би жените. Всеки има грехове. Имал съм мюсюлманки и християнки. Не ги деля, всички са жени. Нали знаете- и на царицата и на магарицата са едни и същи.

–  Колко живот даваш на този парламент?

–  След като приключи председателството ни  на ЕС, Бойко ще падне и повече никога няма да стане премиер.

–  Опитвал ли си се да се срещнеш и да разговаряш с него?

–  Бойко го помня  от времето, когато беше охрана на Румен Николов- Пашата. Стоеше му на вратата с един шушляк.  Пашата е българо-мохамеданин.

–  Какво знаеш за него?

–  Само ще кажа, че ако не е той, Бойко щеше да е никой. Пашата и Вальо Златев го крепят. Сто процента.

Това ли са най-важните фигури, които диктуват правилата в България?

–  Не, има други. Ако ги кажа, ще ми откъснат главата. Трима души са. Онзи ден ми звъня един от тях, като станаха скандалите с ДАНС. Искаше да се видим. Отказах му. Те са като теб и мен, ходят си спокойно, но въртят нещата. И никой не ги знае.

–  Споменаваш много пъти за шейх Мансур. Къде сте се запознали?

–  Знаем се от 6 години. Засякохме се с брат му-принц Ахмед, в джамията в Лондон. Правех молитва и той ме покани на гости в Емирствата. Стоях един месец там, не искаха да ме пускат.

–  Какво толкова са харесали в теб?

–  Това, че съм истински мюсюлманин. В очите ми прочетоха, че съм честен човек.

–  Изглеждаш доволен от живота си. Да се чуди човек за какво мечтаеш?

–  Искам българите да изритат маймуните от парламента. Иначе няма да се оправим.  Цветанов  излъга спяпо момче за операция в Русия. Аз поех лечението му в Москва. Не искам да се хваля. Тези работи не бива да се казват, а да се вършат.

–  Като имаш толкова пари, защо не успя да купиш гласове за президентските избори и да спечелиш?

–  Не става така, има служби. От две години съм в тези игри. Тези неща не стават така бързо. Но вече имам сериозен гръб от Русия и от други места. Лека- полека ще ги смачкам. Няма да стане от един път. Обещавам ти, че тези, дето сега ни управляват,  до пет години няма да съществуват.

Интервю на Катя Илиева


image0 (9K)