Кемерово не вярва, че жестоката трагедия в пламналия мол е нещастен случай

Жителите на сибирския град Кемерово смятат, че загиналите в чудовищния пожар в търговския център „Зимна вишна“ са стотици, а не само 64 души (от тях 41 деца), както официално обявиха властите.

[ad id=“225664″]

На спонтанния многохиляден митинг на „Площада на Съветите“ край статуята на Ленин в Кемерово бе вдигнат плакат с въпроса: „Защо криете броя на загиналите и изключвате вероятността от терористичен акт?“

6 затворнически автобуса с бойци от руските спецчасти ОМОН бяха докарани спешно в Кемерово за протестния митинг на местните хора.

[ad id=“263680″]

Един от протестиращите местни хора – Игор Востриков, заяви по микрофона, че броят на жертвите може да достигне 350 души. Тогава срещу него изригна вицегубернаторът на региона Цивилев: „Младежо, вие какво, пиар ли искате да си направите? С каква цел раздувате?“ На което Востриков отвърна: „Семейството ми загина – сестра ми Алена, жена ми Елена и трите ми дечица – на 7, на 5 и на 2 годинки“.

[ad id=“237001″]

Хората не вярват на местните власти дори за броя на жертвите на пожара, констатират руски медии, предава Канал 3. Затова събират инициативна група, която да преброи в моргата жертвите.

Днес президентът Путин бе в сибирския град и се закани, че ще има тежки наказания за виновниците за пожара.

 


image0 (9K)