Кейт вбеси британците с безотговорността си

Британското кралско семейство предприема извънредни мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

В началото на месеца кралица Елизабет II сложи ръкавици по време на връчване на отличия на церемония в Бъкинагмския дворец – нещо, което не се е случвало през последните 10 години.

От мерки за сигурност кралицата отмени редица събития и в следващите месеци няма да се появява на публични места.

Заедно със съпруга си принц Филип за известно време тя се оттегли в замъка Уиндзор. И макар преди дни да се завърна в двореца, не е изключено ако разпространението на заразата се засили, да бъде поставена под карантина в имението Сандрингам в графство Норфолк.

Вирусът, който сее смърт по целия свят, стана причина и за отменянето на сватбата на внучката на кралицата – принцеса Беатрис. Тържеството трябваше да се проведе на 29 май, но бе отложено за следващата година.

На фона на безпрецедентните мерки, които не спират да се въвеждат, изглежда, че не всички членове на кралското семейство са толкова притеснени от случващото се. Преди броени дни папараци заснеха Кейт Мидълтън и децата й да пазаруват близо до Анмър хол.

Херцогинята явно е решила да пренебрегне препоръките на Световната здравна организация, защото бе излязла навън без това да е крайно належащо.

Заедно с трите си деца тя бе засечена в супермаркет. На ръце е носела малкия Луи, а Джордж и Шарлот й помагали в пазаруването. Всички членове на семейството били без предпазни маски.

„Първоначално забелязах Шарлот, защото беше облечена с красивото зелено палто, което носеше на Коледа. След това видях Кейт, която държеше Луис на ръце и си помислих: „Само аз ли виждам това?““, цитира свой източник британското издание на Hello!.

По думите му някои хора в магазина са гледали херцогинята доста осъдително. Те не разбрали защо Мидълтън е решила да излага себе си и децата на такава опасност, посещавайки обществено място без основателна причина.

jenata.blitz.bg


image0 (9K)