Кейт Бекинсейл разказа за любовта си към творчеството на Чехов

Британската актриса Кейт Бекинсейл  е пристигнала в Москва, за да представи филма „Подземен свят: Войната на кръвта“. На пресконференцията, актрисата сподели за любовта си към руския език, пиесите на Чехов и руските поети, съобщава ТАСС.

Бекинсейл  е учила руски език в университета в Оксфорд.“Обичам руския език, а първото изпълнение, в което съм участвала е „Чайка“. За мен това е много важно“, споделя актрисата.

Оказва се, че нейният любим руски писател е Чехов.Тя също си спомни стиховете на Анна Ахматова и Александър Блок, които е изучавала в университета. В допълнение, тя е запозната с творчеството  на Фьодор Достоевски.

Що се отнася до петия „вампирски“ филм,  актрисата каза, че в новата част на поредицата е особено приятно да се работи с режисьора Ан  Форстър. Холивудската звезда е участвала и в написването на сценария.

В този филм, героинята на Бекинсейл трябва да се бори с безмилостния Лийканен и собствения си клан- управниците на тъмнината. В Русия очакват филма по кината на 24 ноември.

Превод: ЗАРАТА


image0 (9K)