От КАТ Стара Загора за причината за катастрофата на АМ „Тракия“, взела 5 жертви

Шофьорът е заспал зад волана. Това е най-вероятната причина за тежката катастрофа, станала с турски тир на АМ „Тракия“, заяви шефът на КАТ-Стара Загора Бончо Славов, цитиран от БНТ.

Припомняме, че турски камион, пътуващ в посока Бургас, е разкъсал мантинелата и е навлизъл в насрещната лента за движение.

„Жертвите не са шест, а са окончателно 5, заедно с шофьора, който е изхвръкнал от кабината и е бил затиснат от 2 коли. Тялото му е било открито тази сутрин. Шофьорът на турския тир, предизвикал катастрофата, е между 40 и 50 години, обясни представителят на фирмата собственик на камиона.

3-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа на “Тракия”

Тирът е преминал в насрещната лента на магистралата и е блъснал четири автомобила. На четирима от пострадалите в тях е изяснена самоличността и остава да бъдат установени данните за петия човек.

Няма как категорично да се каже каква е причината за инцидента.

„До сутринта продължаваха огледните действия. Назначено е досъдебно производство. Водачът, до колкото знаем, е бил сам в кабината на автомобила“, посочиха още от полицията.

Стара и ръждясала мантинела ли е причината за катастрофата?

„Мантинелата е стара и ръждясала. Поставена е през 95-96 година, но не е тя причината“, заяви Илия Златев, директор на Областно пътно управление Стара Загора. По думите му мантинелата все пак е претърпяла удар от камион, който с висока скорост се удря в нея. Според него шофьорът или се е разсеял, или е заспал. В момента тежка техника разчиства пътното платно.

Магистрала „Тракия“ в посока София все още е затворена заради тежката катастрофа, станала в неделя между Стара Загора и Чирпан.


image0 (9K)