Катрин Зита- Джоунс: Дано позорът на Уайнстейн е повратна точка в начина, по който се отнасят към жените навсякъде

„Падението на Харви Уайнстейн може да е краят на мъжете „динозаври”, за които жените са плячка“, заяви холивудската звезда Катрин Зита-Джоунс.
„Да се надяваме, че големите стари мъже „динозаври”, които си мислят, че такова поведение може да им се размине без последствия, изчезват”, бе категорична Зита Джоунс пред журналисти.
[ad id=“255238″]
Носителката на „Оскар” посочи, че се надява позорът на Уайнстейн да е „повратна точка” в начина, по който се отнасят с жените не само в Холивуд, а и „във всяка индустрия, корпорация, училище или колеж”.
Звездата отбеляза, че жените все още се борят за равноправие на работното място. Тя е убедена, че сексизмът не е проблем само във филмовата, театралната или телевизионната индустрия.
„Той е повсеместен. Като жени ни повалят, защото сме амбициозни. На мъжете не им се случва. Трябва да сме горди, че сме амбициозни, не да го крием”, смята Зита-Джоунс.
Красивата актриса, която играе Гриселда Бланко – зловеща колумбийска нарко баронеса, в новия телевизионен филм „Cocaine Godmother“, се пошегува, че нейната героиня има много по-директен начин за справяне с мъжкия сексизъм: „застрелва ги в главата”.

Източник: actualno.com


image0 (9K)