Катастрофа между ТИР и лек автомобил край Благоевград, от удара лекият автомобил се е запалил

ТИР и лек автомобил са катастрофирали на пътя Благоевград – Симитли, от удара леката кола се е самозапалила. Двете превозни средства са се движели в посока Петрич – Благоевград, съобщават Областна дирекция на МВР – Благоевград, предаде „Фокус“.

По първоначални данни товарния автомобил е спрял, най-вероятно за да остави пътник, но в него се е ударил лек автомобил, който се е запалил при удара. В колата са пътували водача и негов спътник, които са успели да излязат от нея преди колата да изгори.

Двамата пасажери от лекия автомобил веднага са били закарани в Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград, където да бъдат прегледани, но според данните, с които разполагат към момента, състоянието им не е тежко.

Движението в района на инцидента към момента се осъществява двупосочно само в едната лента. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут по общински път след с. Железница и се включва на път I-1 /Е-79/ при пътен възел Струмско. Има позициониран полицейски патрул, който да регулира движението.


image0 (9K)