Касабов наби Сидеров, той се барикадира в стаята на патриотите

Марешки обяви, че иска оставките на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Валентин Касабов от НФСБ наби лидера на „Атака“ Волен Сидеров в Народното събрание

[ad id=“225664″]

Гръмовен скандал тресе управляващата коалиция и парламента.

Валентин Касабов от НФСБ набил лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Атакистът се барикадирал в стаята на „Обединени патриоти“ и не допускал никой нито да влезе нито да излезе, е научил Епицентър.бг. Физическият сблъсък е станал по повод закона „Домусчиев“, който стана повод за шумен скандал сред управляващите.

До грозната разпра се стигнало след като репортер на телевизия „Алфа“ преследвал Валентин Касабов с въпроса дали ще се извини ли на Волен Сидеров, за което той от вчера настоява.

[ad id=“263680″]

При гонката по коридорите на парламента двамата влизат в стаята на ОП, където вече един срещу друг застават Касабов и Сидеров.

Касабов изблъскал Сидеров, който по това време стоял, подпрян на стол. Последвали остри реплики, които се разнесоха из кулоарите на Народното събрание иззад вратата на стаята на „Обединени патриоти“.

Вербалният сблъсък между двамата се изострил – Касабов отново поискал сметка за подкрепата, която Сидеров дава на закона „Домусчиев“ и му заявил отново, че оспорва лидерството му на парламентарната група на ОП, пращайки го да се изявава като лидер на извънземните. Това вбесило Сидеров, който затворил вратата под носа на ошашавените журналисти.

[ad id=“236993″]

Малко по-късно лидерът на „Атака“ излязъл от стаята на патриотите и потвръдил, че е имало физически сблъсък между него и Касабов и че свидетел на това е камерата на партийната му телевизия „Алфа“.

Към 11.08 часа Сидеров напусна сградата на парламента, закъснявайки за свиканото от Бойко Борисов извънредно  заседание на Съвета на коалицията заради скандалите в ОП.

Сидеров напусна парламента, екскортиран от професор Станислав Станилов, Павел Шопов и Десислав Чуколов.

Междувременно лидерът на „Воля“ заяви, че всички негови депутати ще застанат пред стаята на „Обединени патриоти“. Той предложи за всяко законодателно или управленско решение на ВМРО да има човек от ДАНС, който да го проверава.

[ad id=“218548″]

Марешки обяви, че иска оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.


image0 (9K)