Кармата наказва само за нарочно прегазени животни

Автор: Светлана Тилкова – Алена

Както повелява Съдбовният ми път, живея в чужбина от почти четири години и по-точно в едно малко градче на брега на морето. Сутрин и вечер пътувам за работа около 45 минути с кола и тъй като е провинция, пътят минава през селца и гористи местности. Може би затова е почти ежедневие да видя убито животинче на пътя – зайче, фазан, таралеж, коте. Катеричките също пресичат много често. За мое огромно съжаление и на мен ми се случи подобно нещо.

[ad id=“225664″]
Сутринта, на път за работа, точно пред мен изскочи един фазан и не можах да го избегна, дори не можах да реагирам и да натисна спирачките. Много се уплаших и се разтреперих, защото досега винаги съм успявала да спася всяко животинче, пресичащо пътя. Не знам дали беше правилно, но веднага поисках прошка от душата на убития фазан, макар че нищо не може да ме извини.
Какво е редно да направя, за да мога поне отчасти да си коригирам кармата?
Какво наказание носят шофьорите при неволно убито животно на пътя и как да постъпят, за да не си товарят кармата негативно?

[ad id=“263680″]

Алена отговаря: Денят на случката за теб е в лична година на ново начало, месецът е на неподходяща среда, а денят на промени. Пътуването ти е изисквало засилено внимание, повече от обичайното. Не си знаела това изискване и, въпреки че си предполагала, че е възможно, не си била подготвена да ти се случи точно пред теб да изскочи фазан, а и той със сигурност за никъде не е бързал, за да успееш да избегнеш удара.

Ти не носиш вина за случилото се, независимо че преживяваш емоционално случката. Ти, както и всички шофьори, които неволно прегазват животни, не товарите личната си карма негативно. Няма защо да си вменяваш притеснения и грях заради случилото се.

[ad id=“236993″]

Не оправдавам шофьорите, които нарочно прегазват пресичащи пътя костенурки, вместо да слязат и да ги преместят, защото те са бавни, нито тези, които са излезли ядосани и се чудят на кого да излеят гнева си и ето появява се птица, животинка или улично куче – готов обект за мъст без вина. Такива шофьори търпят наказанието си, а другите – като теб, които изстрадват случката, са пречистили душата си само защото са страдали дори и кратко и са плакали за убитото неволно животно. Някои ще кажат – дреболия, милиони животни загиват по пътищата.

[ad id=“236999″]

Да, наистина е така, но когато животното нарочно е блъснато или прегазено, кармичното наказание е неизбежно. Поискала си прошка, това е достатъчно, душичката на птицата те е чула, но и е видяла, че това не се е случило злонамерено и умишлено.

karm-krag.com


image0 (9K)