Карбовски си намери майстора

Вижте какво казва математикът Петър Велков, който нашумя напоследък с коментарите си относно Ковид 19:
В отговор на помията, която Мартин Карбовски изля по мой адрес, споделям следните неща:
Да, г-н Карбовски, аз съм Петър и съм горд да ме наричат учител (19-ят учител в рода ми):
✅ За разлика от Вас – не съм си сменил мнението от началото на пандемията.
✅ За разлика от Вас – съм бил многократно на първа линия доброволец в борбата с вируса.
✅ За разлика от Вас – говоря само факти, прогнози и съвети, базирани на научни изследвания, на образованието си и професионалния си опит в най-различни сфери. Всички неща, за които говоря, вече повече от половин година се случват с ужасяваща точност. Можете да прегледате мненията ми и анализите ми – те са публични.
✅ За разлика от Вас – нямам нищо общо с комунизма.
✅ За разлика от казаното от Вас – на масата с един от най-важните хора в държавата в момента и с председателя на ДеПеСе (въпреки че това не беше смисълът на моето участие и поканата в Панорама) категорично заявих в очите им, че се проваля държавата и те не управляват пандемията професионално, гарнирано с конкретни данни защо.
✅ За разлика от казаното от Вас – последните месеци не спирам да атакувам публично политическо управление на кризата, но и да давам конкретни експертни предложения как да се справим с кризата. Правя го както публично без да се страхувам срещу чии интереси заставам, така го правя и чрез подпомагане на повечето институции, чрез участия в работни групи, допринасяйки за случването на промяна в различни нелепи наредби, процедурни и други нормативни актове от страна на МЗ, МОН итн. Всичко това доброволно в малкото ми свободно време.
✅ За разлика от Вас – моето мнение никога не било конформистко и това може да се провери от всичките ми публично споделени позиции.
✅ За разлика от Вас – в съзнателния ми живот съм протестирал срещу всяка една партия, която е била на власт и винаги ще продължа да го правя, когато властта не служи на народа и е нарушено Правото и Моралът.
✅ За разлика от Вас – предпочитам и съм горд да цитирам не дискредитираното човешко същество като Калин Терзийски – А огромен Човек, гражданин и писател – Георги Господинов. Винаги съм и винаги ще съм горд от това.
✅ За разлика от Вас – аз бих изпитвал срам, ако млад човек се е наел да помага на ДЕЦА, останали сираци, опитвайки се да им осигури стипендия до 18-годишна възраст, борейки се да ги подкрепи в мъката на техните близки (каквато беше основна теза на конкретното ми участие), а аз публично да го оплюя с невъобразима помия…
✅ За разлика от Вас – аз възпитавам човещина, морал, уважение в децата, докато Вие правите точно обратното с много от материалите си.
✅ За разлика от Вас – моята майка е горда с това, което съм, защото то е истинско и човечно. Неподкупно и морално, за разлика от Вас…
С уважение,
Петър, учител
Написаното е в отговор на този пост на Мартин Карбовски, благодаря на стотиците хора, които ми писаха, както на лично, така и изказаха погнуса и възмущение под неговата публикация


image0 (9K)