Караянчева по повод исканите депутатски имунитети: Политическият чадър не е на мода

„В последните няколко месеца виждаме акции, които наистина показват, че не е на мода политическият чадър. Защото ако имаше някакво преследване към определени хора, нямаше да има и народни представители от ГЕРБ“. Това коментира в ефира на БНТ председателят на парламента Цвета Караянчева по повод поискания от главния прокурор имунитет на шестима депутати.

„Разбира се, тези шестима народни представители вече са си заявили, че се отказват от имунитета си и днес последният ще подпише документа, който ще пратим на главния прокурор, за да може да се възбуди наказателно преследване“, добави Караянчева.

По повод проблемите с кворума в Народното събрание, тя коментира, че трудно се работи в такава обстановка.

„Като народни представители ние трябва да си вършим работата. Аз мисля, че играта с кворума не носи позитиви нито на опозицията, нито на управляващите и ако колегите, които напускат залата си мислят, че от това ще получат по-голямо одобрение, не, хората очакват ние да работим. Преди два дена казах, че явяването на работа като депутат в Народното събрание е морал и граждански дълг“, каза Цвета Караянчева.


image0 (9K)