Караянчева от Шипка: Това, че президентът иска да чете слово тук, си е негов проблем

Часове преди държавният глава да произнесе своята реч от Шипка, в интервюта по всички големи телевизии председателят на Народното събрание Цвета Караянчева дебело подчерта, че тържествата са под неин патронаж. „Тържествата на Шипка са под патронажа на председателя на Народното събрание, а това, че президентът иска да дойде днес тук и да чете слово си е негов проблем. Но няма официални тържества. Не е важно да четеш помпозни слова, а е важно какво чувстваш и да го споделиш с хората, дошли тук“, обяви Караянчева пред бТВ.

„На този връх трябва да преосмислим действията си и да се замислим защо понякога не може да превъзмогнем егоизма си. Защо повече разрушаваме, отколкото градим. Защо не може да се обединим зад една обща цел. Трябва да бъдем силни в името на България и да преглътнем различията си“, каза още председателят на Народното събрание.

„Когато са отменени официалните тържества, няма как да престъпваш препоръките на главния държавен здравен инспектор. Аз днес тук съм като гражданин, заедно с колеги и приятели. Не е важно да четем помпозни речи, не е нужно да си правим на инат. Идвайки тук, ние прекланяме глава пред подвига на героите”, изтъкна Караянчева и пред Нова тв.

Българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци, обяви в същото време премиерът Бойко Борисов в обръщение по повод националния ни празник.

 

 


image0 (9K)