Караянчева в Лом: Който не харесва пътищата на Борисов, да ходи пеша, бе!

Председателят на парламента Цвета Караянчева посъветва критиците на управлението на Борисов да ходят пеш щом не харесват магистралите му. Това стана по време на среща с актива на ГЕРБ в Лом, където тя държа фундаментална реч, в която почти се караше на противниците на управлението. „Ми инфраструктурата, която се прави?! Щот някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: „Ама те не стават“. Що не ги направихте вие, като не стават. Що не ги направиха, а сега критикуват. Метрото – отиват протестират срещу лошия Бойко, качва се на метрото и се прибира вкъщи. Хо̀ди пеша, бе! Хо̀ди пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни!“- заяви Караянчева.

Междувременно при пристигането си в Лом, жителите на бедното градче останаха шокирани, след като видяха грандиозния кортеж от НСО на председателката на парламента.

Караянчева блесна и с други приказки по адрес на лидера на „Да, България“ Христо Иванов. „Той не ходи по селата, защото било под тяхното ниво, защото там пък няма интернет. Там няма как да се качиш на лайфа и да пускаш, нали лафове и три приказки. И да се бориш. Тя таз борба по фейсбука е най-силната борба. Мога да го закарам поне във сто села в Кърджали, дето няма интернет.“

На друга среща с актива на ГЕРБ в Берковица Цвета Караянчева коментира и президента Румен Радев: „Един от лидерите на протеста – президентът Радев, отдавна не е обединител на нацията, а разединител. Непрекъснатите му нападки и деструктивно говорене само настройват гражданите едни срещу други на базата на политическите им възгледи. Спомнете си онова „мутри, вън“. Кой е мутра? Над 1 млн. български граждани, подкрепили ГЕРБ на последните избори? Нашите приятели, нашите семейства?“, попита председателят на Народното събрание.

По думите й сегашната сложна ситуация вследствие на коронавируса изисква да сме по-обединени от всякога, а не да се рушат мостове между граждани и институции.

„Спомням си как премиерът в началото на пандемията подаде ръка на Радев, но за политическия играч това не бе удобно. Продължаваме да се питаме защо той не направи своя собствена партия, да се яви на избори и ако хората му гласуват доверие – да управлява. Сега оставаме с впечатлението, че иска да влезе във властта през задния вход – служебен кабинет. Дори вече съобщи, че е готов с неговия състав“, отбеляза тя. Според Караянчева президентът нито за момент не е призовал протестиращите за смирение, дори напротив – с вдигнатия си юмрук единствено радикализира хората.

Тя добави, че са несъстоятелни тезите на опонентите на ГЕРБ и за нова Конституция и ВНС. „Искали сме да останем на власт на всяка цена. Че нали ВНС предполага провеждането на избори и гарантирането на максимално представителство на гражданите. Протестиращите го искаха, триото го искаше и когато го предложихме – всички се отрекоха“, завърши Цвета Караянчева.

Пред партийната структура Цвета Караянчева подчерта, че докато представителите на ГЕРБ са сред хората, разказват им за направеното и изслушват проблемите им – партията ще е първа политическа сила. „Вижте градовете, вижте селата. Те са преобразени. Без значение какво ще кажат нашите опоненти – направеното остава“, завърши председателят на Народното събрание.


image0 (9K)