Караянчева за речта на Радев: Имах чувство, че говори г-жа Нинова

„Радвам се, че президентът се престраши да дойде в Народното събрание след две години и половина. Относно речта му не чух нищо ново – неща, които повтаря, едни общи теми”. Това коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на парламента Цвета Караянчева. „На места имах чувство, че говори г-жа Нинова”, допълни Караянчева.

Тя обвини държавния глава, че отправя заплахи без конкретика, че призовава за борба с корупцията без да дава конкретни решения на нещата.

„Мислех, че като дойде, ще има позитивен тон и ще заяви своето желание институциите да работим заедно”, заяви Караянчева. И добави, че в борбата с корупцията ще има повече успехи, ако има конструктивен тон между институциите. Председателката на Народното събрание защити премиера Бойко Борисов от обвиненията, че не ходи на парламентарен контрол.

„Въпросите понякога са конкретни и се отнасят до работата на конкретни министри. Няма как министър-председателят да отговаря за свинската чума. Когато темите касаят общата политика, министър-председателят винаги идва да отговори на въпросите ”, заяви Караянчева.

„Трябва да се обединим, за да бъде ефективна борбата с корупцията”, призова още председателката на Народното събрание.

Президентът: Властта е бетонирана в тесен кръг хора. Корупцията е необуздана

 


image0 (9K)