Караянчева: Властта е легитимна, мафията финансира протеста. Ако подадем оставка, какво правим после?

Най-структурираната партия и готова за избори е ГЕРБ, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

„Разбира се, че сме легитимни. За нас са гласували над 1 200 000 души, а за коалиционните ни партньори над 320 000 души. Нека хората си протестират. Те имат право да го правят легитимно и мирно. Че чуваме хората, примерът е заявката за нова конституция. Това искат и Отровното трио, и Христо Иванов. За разлика от президента, ние не насърчаваме само една обществена група. Кой проблем ще решим, ако подадем оставка“, попита риторично Караянчева.

„Какво правим, ако подадем оставка. Всички социологически проучвания сочат, че ГЕРБ отново ще е в парламента.“ – запита реторично тя.

„Много пъти сме показвали, че можем да подадем оставка, но какво решава това. Ние се разделяме с прегрешилите“, обясни Караянчева. „Знаем, че можем да свършим още работа, защото има здравна криза, а се задава и икономическа. Не се страхуваме нито от избори, нито от служебно правителство“, каза Караянчева.

„Някой непрекъснато се опитва да ни вкарва в зависимост от ДПС. БСП пък се разхождат из България, защото не им се ходи на работа. Мая Манолова също го играе революционерка. ДПС идват на работа“, посочи Цвета Караянчева по повод на кворума в парламента.

„Кой проблем ще разрешим, ако подадем оставка? Хората на улицата казват: „Искаме оставка“. След това какво правим?“, попита председателят на парламента. „Оставката какво решава? Ако ние сме отговорни, трябва да продължим да помагаме на хората, трябва да продължи да работи Народното събрание“, допълни още тя. Не се страхуваме от избори и служебно правителство.

Караянчева бе категорична, че мафията финансира протестите.

Според нея няма зависимост на управляващите от ДПС, които осигуряват кворума за заседанието в последните няколко дни.

Цвета Караянчева каза още, че засега няма да се възстанови достъпът на журналистите до кулоарите на парламента.

 


image0 (9K)