Караянчева бясна: Г-н президент, ниският рейтинг на парламента се дължи и на вас!

„Катастрофичното говорене изглежда е любим похват на президента Румен Радев“, заяви тя

[ad id=“263680″]

„С огромно съжаление констатирам, че катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държания ни глава похват. В годишния си отчет той говори за критичен период от развитието на България, за опасност от суспендиране на демокрацията и отменяне на обществения дебат за Председателството като алиби за бездействие по болните теми“, посочи тя.

[ad id=“218001″]

„Естествено мрачната картина веднага беше подсилена от обвинения към Брюксел – в безразличие и липса на разбиране и съдействие“, коментира Цвета Караянчева. „Толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството – по-добре да го беше казал направо“, заяви председателката на Народното събрание.

[ad id=“218548″]

„Президентът чертае мрачни картини, посочи Караянчева. В днешната тъмна картина една обида се открои, че парламентарната република атрофира. Защо, г-н президент? С цялото дължимо уважение към вас, всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма. И не, това не се нарича убиваща свободната воля на депутатите плутократски механизми. Това не се нарича нотариат, официализиращ решения, а се нарича отговорност към избирателите, защото те са ни избрали да гласуваме именно така. И това е част от демократичния процес, за който толкова сте се притеснили, г-н президент“, посочи Цвета Караянчева.

[ad id=“236480″]

„Прав сте г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който трябва да е обединител на нацията, а не да раздава обидни квалификации“, отсече Цвета Караянчева.


image0 (9K)