Каракачанов се сопна: Аз шеф на ТКЗС ли съм?

Неслучайно казах, че така не може да продължава. Никой не ми се бърка в работата. В последната една година тенденцията е вицепремиерът по сигурността да научава от медиите за това, което прави МВР. Това не е нормално. Аз или съм вицепремиер по сигурността, или не съм“. Това каза пред БНР министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод коалиционните взаимоотношения и възникналото напрежение между патриотите и ГЕРБ.

„Нямам нищо против, мога да не бъда вицепремиер. Онзи виц нали го помните, аз като съм член на ТКЗС-то си задавам въпроса: аз член на ТКЗС-то ли съм или на това правителство, че научавам от медиите и на всичкото отгоре някой да ги свързва тези неща и да се опитва да ми ги тропосва на мен“, каза още Каракачанов и добави: „Услужливо някои медии написаха за случката в Пловдив: О, ми тя била човек на ВМРО. Аз тази жена ни съм я виждал, не съм я чувал, нито е член, това проверих. Не може вашите колеги да ми задават въпроса: защо така? Защо се случва еди-какво си и аз да не знам и да го научавам от тях. Затова казах – или ще вършим работа, или ще се уважаваме, или така повече няма да продължава“.

„Понеже бях доста емоционален онзи ден вашите колеги изведоха това, което казах за ластика. Ластикът наистина е опънат. Не искам да го късам, но ластикът си има своя фаза на крайно опъване и след това изплющява нанякъде. Мисля, че другите теми, които бяхме обсъждали на последния коалиционен съвет, поставих някои въпроси, които по мое искане, по искане на Обединените патриоти, са вкарани в програмата, но не се движат. Например, минималните пенсии – 300 лева. Разбрахме се, че това ще стане. Военното обучение в училище, доброволната военна служба. Всичко това като проекти сме го вкарали“, коментира още военният министър.


image0 (9K)