Каракачанов: Някой е заблудил президента по случая с указа на Маринов 

„Не е нормално подобен формален акт да бъде повод за такава драма между институциите“, смята вицепремиерът

Някой е заблудил президента Румен Радев по случая с указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов.  Такава теза разви по бТВ вицепремиерът Красимир Каракачанов.
[ad id=“225664″]

„Не бих искал да наричам диалога между Борисов и Радев война, по-скоро е излишна конфронтация. Президентът твърди, че указа за освобождаване на Младен Маринов не е съгласуван с него. Тук не става въпрос за назначаване, а за освобождаване. Съгласува се указ за назначение“, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че „не вижда какво има да се съгласува“, защото „проектът е издържан юридически“.

„Народното събрание преценява дали въпросният човек ще бъде избран за министър. Ако един висш полицай пожелае да бъде освободен, какво може да го спре. Смятам, че някой е заблудил президента в този случай“, подчерта вицепремиерът и министър на отбраната.

После продължи така: „Аз говоря за логика. Смятам, че не е нормално подобен формален акт да бъде повод за такава драма между институциите. Тук не виждам логика. Българският политически живот 28 години е алогичен, затова в момента сме по-зле от Албания. Там има логика на развитие, у нас всичко е на принципа на конфронтацията и на принципа да прецакаш другия.“

„Аз няма да вляза в подобна институционална война, на 53 години съм. Политическият елит 28 години без логика създава една практика, която не можем да наречем в никакъв случай полезна за държавността. Ако утре няма указ, няма как да бъде гласуван министерският пост на Маринов. Стига с тези войни, 28 години воюваме помежду си. Никой не спечели от тези войни“, изригна Каракачанов.

„Трудно се справя политик в системата на МВР. За половин мандат, докато навлезеш, трябва да си ходиш. Мисля, че кандидатурата на Маринов е добра – той е минал по цялата стълбичка. Имам и лично впечатление за него. Познавам го и от двете страни на барикадата, знам начина му на мислене“, каза още лидерът на ВМРО.

Каракачанов коментира и темата с мигрантите, вчера той инспектира българо-туската граница.

„За последните 40 дни не са допуснати 232 нелегални мигранти на границата при Малко Търново. Забелязва се, че част от полицаите на турска територия, които спираха мигрантите, са се оттеглили. Затова ние трябва да вземем съответните мерки. Аз съм доволен от това, което правят на терен момчетата, вчера бях на проверка. МВР и Министерството на отбраната се държат като български пазители на границата, оградата е наред. Проблеми има, те са свързани с недостига на техника, оборудване за нощно виждане, например. Тази сутрин разговарях с премиера, новата доставка от около 150 джипа – от нея да бъде отделена част за специалните части“, каза още Каракачанов.

[ad id=“263680″]

„Най-разумният и честен вариант към нашите избиратели е да се явим на европейските избори заедно. Зависи дали тримата лидери ще потиснем личното си его”, отговори лидерът на ВМРО на въпроса дали трите партии в Обединените патриоти ще се явят заедно на европейските избори догодина.


image0 (9K)