Каракачанов не разбира „политическата истерия на опозицията за Странджа“

Още не е приключила проверката на ДАНС, която поиска силовият вицепремиер, по повод разпространението на слуховете за целенасочено избиване на животни

[ad id=“225664″]

Още не е приключила проверката на ДАНС, която поиска силовият вицепремиер Красимир Каракачанов по повод разпространението на слуховете за целенасочено избиване на животни в Странджа и обезлюдяването на района, за да бъде заселен с мигранти. Миналата сряда той поиска службите да разследват кой разпространява слуховете за бежанци, които тайно се връщат с военни полети у нас.

Днес Красимир Каракачанов обяви, че проверката не е приключила, но отговорът на въпроса му станал ясен и дори бил заснет от телевизии. Според лидера на ВМРО и министър на отбраната това са политически истерии.

[ad id=“263680″]

„Някои лидери на политически формации обясняват на хората, че животните им се избиват, за да бъдат заселени с чужденци. Това ми е работата като вицепремиер по сигурността да бъда малко или много, а в случая много добре, информиран. Така че видяхте нещата не са такива, каквито са. Тази излишна политическа истерия не я разбирам. В края на краищата в опозиция си, искаш да докопаш властта, не трябва да създаваш подобна ситуация, в която на практика рушиш държавността и уважението на институциите. Бори се с инициативи, идеи и каузи, недей да създаваш измислени проблеми”, допълни Каракачанов.

[ad id=“236993″]

В аргументите си срещу действията на опозицията, той дори припомни максима на Ленин. „Защото аз си задавам друг въпрос, не дай Боже, ако България участва във военен конфликт – пак ли ще правим такива простотии – да се саботираме опозиция и управляващи, да разсипем държавата само и само някой да докопа властта. И тук се сещам за максимата на техния идеологически другар Ленин, който беше казал , че загубата на Руската империя в Първата световна война означава победа на пролетариата. Е, трябва ли да си разсипеш държавата, за да спечели една или друга партия от нещо”, коментира Каракачанов.

[ad id=“218548″]

Силовият министър отново повтори, че е за диалогичност в малката управленска коалиция на „Обединени патриоти”. Повод станаха поредните искри заради поправката за следприватизационния контрол, която е свързана с БМФ.

Утре патриотите ще се съберат отново на коалиционен съвет, за да изгладят споровете.


image0 (9K)